3 uker i Japan!

I dag er det 3 uker siden jeg landet i Japan etter å ha tatt avskjed med venner og familie onsdag 11. september. Det er rart hvordan tid kan føles så forskjellig.. På mange måter så føles det ut som jeg har vært her mye lengre enn bare 3 uker. Det har vært 3 travle uker med masse inntrykk. Nå har jeg endelig landet litt og har tid til å begynne å skrive blogg! Her vil jeg prøve å dele noe av hverdagslivet mitt i Japan som misjonær. Det meste er ganske forskjellig fra hva vi er vant til i Norge og  til tider er jeg ganske lost..

Her kommer noen glimt på hva som har skjedd de siste ukene!

Landet på Nagoya flyplass torsdag 12. september. Les her om når Ingrid og Knut Ola kom og hentet meg på flyplassen! 

De første 10 dagene bodde jeg hos Ingrid mens vi gjorde leiligheten min innflyttingsklar.

Det er mye som må ordnes når en flytter og spesielt når en flytter til utlandet. Hadde ikke klart å ordne alt uten hjelp fra de andre misjonærene her i Japan. Utrolig takknemlig for all hjelpen jeg har fått.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyttelass

Alle misjonærene har hatt lagret ting som jeg skulle ha i leiligheten min. Her er henter vi bla annet kjøleskap og vaskemaskin.

Noen dager før jeg flyttet inn dro vi til et lager som misjonen har med møbler som tidligere misjonærer har satt fra seg. Her fant jeg bla spisestuebord, kjøkkenbenk, hylle og stoler.  Etterpå dro vi alle frikirkemisjonærene til leilighet min og fikk satt på plass tingene. Etter litt is og drikke så gikk vi fra rom til rom i leiligheten for å be og velsigne den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle misjonærene samlet i leiligheten min.

Jeg sendte flyttelasset mitt med flyfrakt fra Norge til Japan. Etter en uke i Japan fikk vi beskjed om at bagasjen var kommet til flyplassen i Nagoya. Ingrid og jeg dro av gårde til Nagoya flyplass for å hente den. Vi tok båten fra Tsu og over bukta til flyplassen. VI vet ikke helt hvor vi skal, men snille folk guider oss steg for steg.  Til slutt har vi endelig har fått tolldeklarert bagasjen og skal hente den. Da viser det seg at vi burde hatt med oss egen bil for å få tingene med oss. Vi kunne ikke få noe tralle for å få frakte det til båten, og alt for langt å gå. Ingrid prøvde å få tak en budbil, men det var for sent på kvelden. Vi sto der litt rådville og viste ikke helt hva vi skulle gjøre annet enn å be Gud om hjelp.

Plutselig kommer det bort en mann og spør om vi trenger hjelp. Ja!! sier vi. Kunne han ta med seg bagasjen min? Han tok normalt ikke med seg privat bagasje, men kunne gjøre et unntak. Skrev ut fraktbrev og skulle levere det på døra neste dag. Ingrid spurte hvorfor han kom og spurte om vi trengte hjelp. Så sier han at han hadde sett at jeg sto å holdt en konvolutt med Schenker logo på. Firmaet jeg sendte bagasjen min med. Så viser det seg at det firmaet han jobbet i sammarbeider med Schenker. Gudfeldig?? Uansett, bønnesvar med perfekt timing!

20130918_195421

Her kommer lastebilen som skal ta med bagasjen min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neste dag sto bagasjen utenfor døra til leiligheten min.

I Japan er det veldig greit med alt som kan bestilles og kommer rett på døra. (Ikke jeg som har bestilt, har fått hjelp til det) Det er bare og signere så bærer de det inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den nye TVen min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutselig hadde jeg sofa også. Den ble pakket ut ute i ganga, bært inn og satt der jeg  ville ha den og nesten det beste av alt; søpla tok de med seg!

Må jo ha med et før og etter bilde.. Her er fra stua mi. Ganske mye koseligere etterpå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Før

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra stuevinduet mitt har jeg utsikt til solnegangen hver kveld!

Har fått en fin sykkel av Ingrid som brukes nesten hver dag. Med veska og kartet, eller gps på mobilen i sykkelkurven har jeg begynt å utforske nærområdet.

20130923_145420

20130923_145253

Lever kanskje litt farlig når jeg tar bilde og sykler samtig… men ingen biler og folk i sikte!

Går på språkskole hver tirdag til fredag, 3 timer hver dag. Jeg er den eneste i klassen. Så her gjelder det å være fokusert HELE tiden. Det er spennende og frustrerende å lære et nytt språk. Selv føler jeg at det går litt sent. Men prøver å huske på at jeg faktisk har 2 år på meg, så da gjelder det å være tålmodig.

20130923_145310

Språkskolen. ca 7 minutter å sykle fra meg.

Til slutt et bilde av meg hvor jeg har laget min første middag på gass i egen leilighet i Japan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stopper her for denne gang, håper dere har lyst til å følge meg her på bloggen min. Har som mål å oppdatere en gang i uka. (Skriver det her så blir jeg ansvarliggjort!)

Gud velsigne dere og takk til alle som ber og følger meg!

14 responses to “3 uker i Japan!

 1. Så koselig å høre fra deg! Godt å se du har fått installert deg, og at ting begynner å falle på plass. Virker slitsomt å være eneste elev i klassen da 😉 Tenker på deg Marianne.

 2. Så gøy å lese! Men kjente også sterkt på ønske om kunne «droppe» innom deg i din koselige leilighet! Gleder meg til å se det live. Og takk til Gud for hans tilstedeværelse og hjelp. Stor klem

 3. Så kjekt å lese!! Følte nesten at jeg var der, og kjente litt på «hjemlengselen»….Ser ut som om du har fått en koselig leilighet! Men kanskje du burde ønske deg en sykkelhjelm, så farlig som du lever! Lykke til videre, Marianne! Sidsel

 4. Så gøy med blogg:) Gleder meg til å følge med videre og se glimt fra din nye hverdag. Foreslår å investere i en hjelm om du skal fortsette med syklende actionfotografering! klem fra meg

 5. Fantastisk gøy å lese og se åssen du har det Mariannne! Ber for deg om både fred, glede, trygghet og stadig nyvunne vennskap i ditt nye land. Lykke til! Vi følger deg! Klem fra Kirsti

 6. Så koselig å høre fra deg, Marianne! Og så koselig du har fått det hjemme. Gleder meg til å følge deg videre. Tenker nok at mamma og pappa er glad for at du har så mange flotte mennesker rundt deg, selv om du absolutt er ei jente som kan klare seg! Det er bare det at det er sånn vi mødre er…Gud velsigne deg, og lykke til.
  Vigdis og Roar.

 7. Hei Marianne, Mie er et fint fylke å bo i, mye roligere enn Osaka. Blir nesten litt misunnelig når jeg leser bloggen din. Husker når jeg kom til Japan nyttårsaften 1991, og fikk hjelp av misjonærene til praktiske ting. ja, språket er vanskelig, men du klarer det. Tenk at det er over 127 mill mennesker som snakker japansk, det kan jo ikke være så vanskelig ;-).
  De to årene på språkskolen kan bli en fin tid der du gradvis blir mer kjent med landet og kulturen. Hils Knut Ola, Ruth Kari, Karen, Marie og Ingrid fra meg.

 8. Gøy å lese Marianne 🙂 Så fantastisk og oppleve bønnesvar! Koselig leilighet:-) Glede meg til å høremer fra deg.:-)

 9. Synes du er bra på å skrive blogg:-) vi følger med med stor entusiasme «kan du lese en gang til om Marianne, mamma» sier Lerke. Så kom neste spørsmål: «Hvis Marianne dør nå, hvilken Gud kommer hun til da? Mange dype tanker i et lite hode… Synes det ser ut som du har fått et hjem, og ikke bare en leilighet, Vi tenker på deg, Gud velsigne deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s