Varm og litt trøtt..

I dag er det 10.oktober og fremdeles er det 30 grader inne.. tror det er noen få grader kjøligere ute i skyggen, men VARMT er det uansett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det på en måte er deilig og kunne gå rundt i en topp og knebukser eller shorts. Så går jeg rundt og er svett og klam store deler av dagen. Bare sykkelturen til skolen om morgenen frister til en  ny dusj.. De sier en blir vant til det, men det har ikke jeg blitt, enda ihvertfall..Gleder meg til at det blir litt kjøligere, men er redd for å si det for høyt. Om noen månder lengter jeg kanskje tilbake til varmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommertøy i oktober

Det siste dagene har det vært kjempelummert ute. Det har vært en tyfon som har gått over deler av Japan de siste dagene og da blir lufta kjempe trykkende. Tenk deg hvordan det er før det tordner i Norge, sånn er det her x 10, føles det ut som..  Tyfoen kom ikke over der jeg bor denne gangen, men det kom en del regn likevel. Fikk merke det på vei hjem fra skolen på onsdag. Sykla på morgenen og tenkte ikke på at det kunne begynne å regne selv om det virka litt utrygt. Mens jeg hadde undervisning begynte det å plaskregne. Heldigvis ga det seg litt før jeg skulle sykle hjem, men uten paraply eller regntøy ble jeg ganske blaut likevell! 

20131009_121745

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke tyfon på vei her, men på onsdag ble det plutselig veldig mørkt..

Forrige uke dro jeg til stranda som ligger ca 4 km fra der jeg bor. Fant ei rute på kartet på mobilen og sykla i vei. Heldigvis ikke så mye trafikk der GPS en ledet meg for der var veiene smale! Det var så vidt plass til meg på sykkel og en bil.

20131003_135325

Kom meg trygt ned til stranda.

20131003_142426

Flere kilometer med strand, men veldig få som bruker den. En som slo golf, en jogger og en mann til var de eneste jeg så.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I enden av denne stranda ligger havnen til båten som går til Nagoya flyplass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hadde ikke med meg badetøy, så var bare teane som fikk dyppet seg..

20131003_153109

På vei hjem gikk jeg innom Starbucks. Har fått meg en favoritt der. Matcha Frappuccino. Grønn te. Overraskende godt!! Kan anbefales for dere som tar turen til Japan etterhvert!

Tidligere denne uka hadde jeg besøk av alle misjonærene til Frikirka og NMS. Vi var 18 stk i leiligheten min. Litt trangt, men veldig koselig. Hadde også besøk av 4 søte små jenter som kanskje syns at de voksne var litt kjedelige. Dagen etterpå oppdager jeg disse koppene som hang på vaskemaskinen min på badet. Ikke jeg som har hengt de der..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ting mange nordmenn i Japan savner er grovt brød. Det brødet som finnes her er loff, i lange baner.. Jeg har klart å finne noen alternativer, blant annet i en butikk i nærheten som selger en del utenlanske varer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havregrøt og musiliblanding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt grovt brød og rugbrød

Skal en ha noen annet en dette man man bake selv. På mandag bakte jeg mine første rundstykker. Hadde fått noe grovt mel av Knut Ola og Ruth Kari som innflyttingsgave, fant havregryn og gresskarkjener på butikken og linfrø hadde jeg tatt med meg fra Norge.

Litt spent på hvordan de blir.

Litt spent på hvordan de blir.

Ser bra ut før steking!

Ser bra ut før steking!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fornøyd med resultatet!

Kveldsmaten på mandag ble nystekte hjemmelagde rundstykker! Deilig..

20131007_134330

Kveldene går med på å gjøre japansk lekser.. Når jeg kommer hjem fra skolen i halv ett tiden er jeg så trøtt og sliten at da prøver jeg og bare slappe av og koble av litt. Noen ganger føles det ut som hodet skal eksplodere… Tror jeg har skjønt noe, men så kommer det hele tiden noe nytt som gjør at jeg ikke skjønner likevell. Men for å se positivt på det så kan jeg litt mer denne uka enn forrige!

Være tålmodighet, ta en dag av gangen og be Gud om hjelp tror jeg er de beste rådene jeg kan gi meg selv! Og det er vel noe som gjelder oss alle uansett hvor vi er i verden og livet!

4 responses to “Varm og litt trøtt..

  1. Så flink du er til å lage innlegg med masse bilder. Føler nesten jeg er på besøk hos deg en liten stund mens jeg leser 🙂 Den leksen din så ikke lett ut forresten….. 😉

  2. Så spennende å få et gløtt inn i din nye hverdag, Marianne! Vi kom hjem fra høstferien på Sørlandet, og inne i huset vårt var det bare 15 grader, og 0 grader ute… Vi måtte plutselig finne fram ved! Vi kan godt få noen av dine varmegrader :-). Ha det fortsatt bra!

  3. Så gøy å se og lese om hvordan du har det, Marianne. 🙂 Har tenkt mye på deg! Så koselig leilighet og mange fine bilder. Skjønner godt det er vanskelig med mye nytt å lære. Men det blir nok lettere etterhvert. Det hørtes ut som et godt råd for alle det! 🙂 Husker på deg i bønn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s