Tyfon på vei!

Nå er det en tyfon på vei mot Japan og denne gangen ser det ut som deler av den treffer Mie fylke hvor jeg bor. Forløpig regner det bare masse, men det skal vist begynne å blåse mer utover natta. Læreren jeg hadde i dag på tirsdag fortalte om tyfonen og lurte på om jeg hadde lommelykt(som jeg har), det er kanskje grunn til bekymring?! Hun sa også at jeg måtte være forsiktig i morgen når jeg skal på skolen.. Skal følge rådene hennes og være forsiktig. Håper at det verste er over til i morgen. Sitter og ser på nyheter og det ser ut som at det blir verst rundt Tokyo. Nå er det hvertfall fint å kunne sitte inne med stearinlys og høre på regnet ute. Det har generelt blitt mye kjøligere ute de siste dagene. Nå er det 25 grader inne i stede for 30. Utrolig deilig!

tyfon

Jeg bor ca der der det står 15.21UTC

På fredagene er jeg ofte ganske trøtt etter 4 dager med undervisning. Da hjelper det med en liten oppmuntring fra læreren i pausen i form av mandariner og sjokolade!  Tydligvis hjalp påfyllet litt.. på slutten av dagen hadde jeg en test for å sjekke om jeg har forstått det jeg har lært. 10 av 10 riktige. Tror læreren min var minst like fornøyd med resultatet som det jeg var!

20131011_103757

20131014_180020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredagskvelden var det avslapping med pizza og film. Du skimter kanskje noe grønt i skåla. Det er ikke salat, men grønn avokado nachoschips. Har inntrykk av at japanere er glad i det som er grønt. Ofte er det involvert grønn te, men ikke denne gangen, heldigvis kanskje?!

Innimellom dukker det opp koselige overraskelser eller velsignelser som gjør dagen enda litt bedre. På mandag dukket det opp en. For noen uker siden kjøpte jeg sofa til leiligheten min og med på kjøpet fikk jeg med et gavekort jeg kunne bruke i butikken. Butikken er et et stykke unna meg, men jeg fant ut at det var en togstasjon rett i nærheten, så på mandag dro jeg på shopping. I tillegg til møbler og interiør er det også noen hyller med diverse matvarer og noe av det var utenlanske varer. Syns det er gøy å se åssen utenlansk mat de har her i Japan. Plutselig ser jeg noe kjent, der står det pakker med norske Ballerina Dots kjeks! Jeg bare måtte kjøpe en pakke!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommer hjem og setter meg i sofan for å slappe av, da hører jeg at noe revner og oppdager et STORT hull i buksa mi. Litt usikker på om hele hullet kom da jeg satte meg i sofan, evt hvor lenge jeg har gått rundt med sånn.. Heldigvis sykla jeg rett hjem fra togstasjonen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt behovet for tynne bukser ikke er så stort lengre..

 

Tilslutt; Fant denne hjerteplanten tidligere en dag jeg var og handlet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

One response to “Tyfon på vei!

  1. Nå har tyfonen passert Japan. Den var den sterkeste på 10 år. Ser på nyhetene at minst 13 er døde og det er mye ødeleggelser. Dette er et stykke nord fra der jeg bor, så jeg har ikke merket så mye bortsett fra at det har regnet og blåst en del mer enn det pleier.. Vær med å be for alle de som er berørt på en eller annen måte..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s