Sykkelliv..

De siste ukene har jeg blitt veldig glad i sykkelen min. Jeg bruker den nesten hver dag til skolen, togstasjonen og til kjøpesenter. Alt dette ligger ca 10 minutter på sykkel fra der jeg bor. Har rukkert i løpet av disse ukene og gjøre en del erfaringer når det gjelder sykkel her i Japan, så dette innlegget er viet til sykkellivet mitt i Japan..

20131003_142426

Min fine sykkel som jeg fikk av Ingrid!

For det første, det er MANGE sykler her, ser kanskje ikke like mange med folk på, men ved det fleste togstasjonene er det sykkelparkering og de er som regel stufulle. På bildene under ser det kanskje ikke så galt ut, men noen ganger skjønner jeg ikke åssen folk får ut syklene sine.  Det er heller ikke vanskelig å se hva som er sykkelmoten i Japan. De aller fleste har det vi i Norge vil tenke er damebysykkel, med kurv, 3 gir og den er gjerne hvit eller grå. Gamle damer som unge gutter sykler rundt på disse syklene. Med 3 gir jeg jeg takknemlig for at det er ganske flatt der jeg beveger meg..

20131013_13414520131022_122322

Det blir tidlig mørkt og veldig mørkt her i Japan. Kombinasjon lite gatelys og smale veier kan gjøre det litt skummelt å sykle etter det har blitt mørkt, hvertfall hvis en ikke har lys på sykkelen. Når jeg skal til Kawage hvor flere av de andre misjonærene bor pleier jeg og sykle til togstasjonen og ta toget videre. En av de første gangen jeg gjorde det og skulle hjem igjen hadde det blitt mørkt. Jeg sitter på toget og tenker og bekymrer meg litt for det at jeg ikke har lys på skykkelen. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, men uansett så finner sykkelen i mørket og begynner å gå ut fra sykkelparkeringen. Da ser jeg plutselig at det lyser foran sykkelen min, og jeg finner ut at sykkelen HAR lykt! Den har sensor og en slags dynamo som gjør at den lyser når det er mørkt og en sykler. Det ble et glimt for meg at det er En som har gått i forveien for meg her i Japan.

Har blitt litt mer distrè enn det jeg pleier å være etter jeg kom til Japan. Og det har gått utover sykkelen noen ganger. Den har lås som sitter fast på sykkelen og nøkkelen er i når en sykler. Og det er flere ganger jeg har glemt nøkkelen i sykkelen hvis jeg har hatt litt for mye å tenke på når jeg har låst den. Det verste tilfelle var en gang jeg skulle til Kawage, igjen. Jeg låser sykkelen, tar med meg veska og går inn på togstasjoen, kjøper billett og ett minutt før toget går kommer jeg plutselig på at jeg ikke vet hvor nøkkelen er. Leter i veska og lommeboka, men ingen nøkkel. Hadde jeg glemt den i låsen igjen?? Hadde ikke tid til å løpe ut for å skjekke, så da begynte jeg å be om at Gud måtte passe på sykkelen min, at ingen skulle se at nøkkelen var i låsen. Sendte stadig noen bønner opp den ettermiddagen og kvelden. Senere på kvelden da jeg kom tilbake til Hisai er jeg ganske spent på om sykkelen er der. Jeg husker ikke alltid hvor jeg har parkert sykkelen så jeg leter der jeg tror jeg satte den, men kommer til endes av sykkelparkeringen, og finner ingen sykkel. Går tilbake litt og DER var den, med nøkkelen i. At sykkelen sto der, tror jeg er en kominasjon av bønnesvar og at Japanere i liten grad stjeler.. Men uansett så prøver jeg å være flink å låse og ta med nøkkelen. Trenger jo ikke akkurat gi bort sykkelen..

Som sagt har de fleste syklene kurv og det er utrolig hva en får plass til.

20131003_164251

Har vurdert og gå til annskaffelse av kurv til bagasjebrettet også, men foreløpig har det blitt med tanken. Har et langt pakkestrikk som foreløpig har gjort nytten ved større innkjøp. Må innrømme at jeg har følt som ett pakkesel noen ganger..

20131022_151913

20131022_152533

Veiene er smale, men i tillegg til å være smale så er det mange plasser vannrenner ved siden av veien. Det kan regne masse her og infrastrukturen er bygd for mye regn. Men jeg venter litt på den dagen hvor jeg blir skvist ned i en av rennene hvis det ikke er plass til både meg og bil.. Foreløpig har det gått greit..

20131019_142331

Det er ny tyfon på vei til Japan, to faktisk, helga skal vist innebære masse regn og vind.. Så da er det på med fullt regntøy. Sjelden å se japanere med regntøy. Mange sykler med paraply i hånda, som forøvrig har blitt forbudt for en stund siden. Det finnes vist paraplystativ til sykkel. Men har ikke sett noen bruke det foreløpig. Jeg tror jeg foretrekker regntøy…

20131023_124824

I morgen, torsdag skal lærerene mine, i følge en av dem ha lærermøte.  Tror de skal snakke om meg?? Har fått inntrykk av at de syns jeg er en ganske grei språkstudent, så tror ikke jeg trenger å bekymre meg så veldig. I dag har jeg bakt cookies, som ble veldig gode bare for å si det selv. Men ikke så lurt og ha så mange av i hus, så tenkte mine fine lærere skal få til møte.  Har pakket de fint inn, så håper de liker de!

20131023_201912

20131023_202454

Ser kanskje litt skeptisk ut..

Gud velsigne dere alle fra stua mi i Japan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 responses to “Sykkelliv..

  1. Så koselig med nyheter fra Japan.og ser ut som om du trives.kos deg videre,jeg leser bloggen din.Jeg har flenget speiderskjorta,så ny er i hus,men så er det meed alle dissse merkene som skal flyttes… 🙂

  2. Hei Marianne! Så fint å lese om åssen du har det! Jeg har lyst å følge godt med åssen det går med deg. Japanerne kan være glade for at de er så heldig å ha deg i landet og Gud vil bruke deg når som helst så lenge du bare går i Guds ferdiglagte gjerninger. Morsomt å høre om sykkellivet der du bor. Og deilig at det ikke er så langt til ting. Åssen går det med naboforholdet? Har du fått noe kontakt og i så fall har det vært positivt? Klem fra Kirsti Tresnes med familie

  3. Du må jo være drømmestudent som til og med stiller med cookies til møte deres(om deg). Lett grad av veldig hyggelig smisking 🙂 Utrolig koselig du har fått det i leiligheten, ser Marianne-preget! 🙂 Og godt å høre at det er flere som ikke har heelt kontroll på nøklene, kom hjem i dag til både husnøkkel og bilnøkkel i husdøra. Heldigvis var bilen der fortsatt, og ingen tegn til at noen hadde vært inne:) Ellers var det så koselig å prate med deg her om dagen! Glad i deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s