Et snev av hjemlengsel..

Nå har det blitt november og jeg har vært i Japan min første hele måned. Føler ukene flyr avgårde. Siden jeg har fri fra skolen på mandager føles det ut som uka blir enda litt kortere. Har vært i Japan i ca 7 uker. Siden nyttår har alt jeg har gjort vært veldig tidsbregrenset. Først ca 3 mnd med reising i Norge, så 10 uker i England på misjonsskole og tilslutt 10 uker hjemme i Norge før jeg dro i september. Når det begynte og nærme seg slutten på de periondene begynte jeg virkelig og telle ned til avskjed. Nå kjenner jeg at det er veldig deilig at jeg slipper å tenke på avskjeder i nærmeste framtid og at jeg har god tid til å bli kjent med folk og land. Samtidig begynner det virkelig å gå opp for meg konsekvensene av at jeg er her i Japan; Det at det er veldig langt til alle hjemme i Norge som jeg er glad i, og at det er lenge til jeg skal se de igjen. Skal innrømme at jeg har kjent litt på hjemlengsel den siste uka, men det helt normalt, så prøver å ikke dvele så veldig mye ved de følelsene. Tar en dag av gangen og prøver å ikke sitte for mye hjemme og la tankene ta helt overhånd.

Forrige fredag «trosset» vi tyfonen som var på vei (som ble nedgradert til en tropisk storm vi ikke merket så veldig mye til) og dro til Nagoya på konsert med «Night de Light». Kristne gutter som bruker musikken til å peke på Jesus! Veldig bra konsert og gøy å få innblikk J-pop som er en egen musikksjanger her i Japan og Asia. Inspirerende og se mange unge kristne samlet, men håper at det skal bli enda fler etterhvert!

20131025_203615

Høsten begynner virkelig å komme til Japan. Nå har jeg funnet fram jakke og skjerf. Veldig kontrast fra bare noen få uker siden, da det var utenkelig å ta på noe med lange armer.

20131102_134116

Det har vært noen dager denne uka hvor det har vært deilig å sitte ute i sola. Ikke for varmt eller for kaldt. Ved stasjonen her i Hisai, bare noen minutter fra skolen er den det park jeg har spist «lunsj» et par dager. Har kjøpt noe mat i en «convenience store». Liten døgnåpen matbutikk/kiosk som kan minne om bensinsatsjoner i Norge uten bensin. De finnes overalt her i Japan, er minst 5 stk under 2 km fra hvor jeg bor.

20131101_122213

Deilig og sitte i sola og slappe av etter 3 intense timer med undervisning.

20131030_124116

Ikke alltid jeg vet hva jeg spiser. Noe som kan minne om gele med noen mystiske klumper i. Men ganske godt..

Var ute og gikk tur i dag, lørdag. Har egentlig ambisjoner om å komme meg ut noen ganger i uka, men forløpig har det blitt med noen lørdager. Gøy å utforske nærområde. Selv om det er masse hus og veier overalt, så er det også overraskende mye natur og småveier hvor en kan gå uten for mange biler.

20131019_152344

Bare noen minutter å gå fra meg så er det flere rismarker med veier på kryss og tvers hvor en kan gå.

20131102_135337

I dag fant jeg en liten undergang under toglinja hvor en kan komme seg ut på rismarkene. Ikke noe problem og komme seg opp på togskinnene..

20131102_134932

Her det er det akkurat plass for en bil og komme igjennom.

20131102_134837

Plutselig kom det et tog over meg.

I morgen er det søndag og kirkedag. Skal først i Tsu kirke på morgenen. Første gangen jeg skal gå der alene, så det blir litt spennende. Lurer på om noen kommer bort og snakker med meg. På ettermiddagen skal jeg til Kawage hvor flere av de andre misjonærene hører til. Selv om jeg ikke skjønner så mye som blir sagt så er det fint og være i kirken og kjenne på felleskapet. Innimellom så synger vi sanger hvor jeg kan melodien eller jeg skjønner ord som blir sagt og da gjør det ikke så mye at jeg ikke skjønner alt det andre..

20131019_144837

God søndag og Gud velsigne dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s