Shima og Kyoto

De to siste mandagene har jeg vært med på tur og fått sett 2 ganske forskjellige sider av Japan. For en uke siden var jeg med til Shima. En liten fiskerlandsby et par timer sør for hvor jeg bor. Vi var først på basar/loppemarked i kirken i Shima. Fikk kjøpt eletrisk varmeteppe til senga(ubrukt) og søte asjetter for under 20 kr! Fornøyd med de kjøpene.

20131104_115954

Nå begynner det å tømmes for folk og varer..

Ettepå dro vi til sentrum(tror jeg) av Shima. Byen er kjent for fyrtårnet sitt og perler. Tidligere ble det dryket perler i sjøen utenfor, men nå er havet for forurenset. Selv om perlene ikke blir produsert der lengre, så var det mange butikker som solgte alt en kan tenke seg av smykker, øredobber osv av perler. Bare i en liten gate var det minst 4 skykker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikt over deler av Shima..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandagen etterpå var det Kyoto som sto for tur. Det er virkelig storby! Bilde under er fra stasjonen og dette er bare en liten del av stasjonen.

20131111_174612

Om høsten er Kyoto kjent for flotte høstfarger. Jeg vet ikke helt hvor i Kyoto vi var, jeg bare fulgte etter de som var kjent. Etter en busstur og gåtur var vi ved et tempel omsluttet av høstfarger. Utrolig fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fikk også sett litt av Kyoto by. Vi gikk blant annet i en lang, smal gammeldags handlegate. Her ligger små spesialbutikker tett i tett hele veien.  Utrolig masse spennende å se på.  Må komme tilbake til Kyoto og se enda mer av byen senere. Jeg har heldigvis god tid..

20131111_153101

20131111_174359

Kyoto tower

På søndag talte jeg for første gang etter at jeg kom til Japan i september. Japansken min er fremdeles ganske begrenset, så Ingrid var med og tolket fra norsk til japansk. Klarte å introdusere meg selv på japansk, men litt usikker på hvor mye de forsto.. Det er litt rart å overlate talen i andres «hender». Jeg mister på en måte kontroll på hva som faktisk kommer fram til de som hører når det må gjennom et ekstra ledd. Talte om gavene Gud har gitt til oss og om vi åpner og bruker dem. Hadde lyst til å gi en gave til de som hørte på som et symbol. Jeg viste at det ikke pleier å komme så mange der jeg skulle, så bakte cookies som jeg pakket inn. Det ble satt pris på, så håper de husker gaven om ikke de husker noe annet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferdig pakket inn

I forrige uke satte jeg på balkongen min for første gang. Har egentlig en ganske stor balkong/veranda, eller den er hvertfall lang.. I Japan bruker man som regel ikke verandan til å sitte ute, men til å tørke klær.. Jeg dristet meg til å gjøre begge deler. Nå er det nok en stund til det er fristende å sitte ute igjen. Ullpleddet og ullsokkene er funnet fram.

20131105_155352

Gradestokken kryper nedover både ute og inne. Men jeg har det ikke så kaldt inne som mange andre, så er veldig takknemlig for det. Har ikke trengt å slå på varmepumpa enda. Jeg lukker dører og tenner noen stearinlys så hjelper det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgen tidlig, onsdag drar jeg og de andre misjonærene på konferanse i nærheten av Mt.Fuji. Ca 350 andre misjonærer og arbeidere i japanske kirker samles for 3 dager med påfyll. Gleder meg til å møte flere som driver misjonsarbeid i Japan. Gleder meg også til å se det berømte fjellet som jeg håper jeg kan bestige en gang.. 

3 responses to “Shima og Kyoto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s