Guds fingre..

Forrige uke var jeg og de andre frikirke misjonærene her i Japan på CPI konferanse(Church Planting Institute). Det ble noen fine dager med mange inspirernede taler og seminaerer. Mange som var på CPI har vært i Japan i maaange år og har masse erfaring. Kan bli litt overveldet som rimelig fersk i landet. Det er lett og sammenligne seg med disse som har flere tiårserfaring og føle at jeg har særdeles lite å bidra med. Alle ble plassert i grupper som en satt i under alle hovedmøtene og etter talen var det samtale og bønn i gruppene. Det viser seg at 2 av mennene på min gruppe var to av hovedtalerene. Følte meg litt liten da.. Da må jeg prøve å legge vekk alt som heter å sammeligne seg og mindreverdskomplekser,  og heller tenke at jeg er utrolig heldig som kan lære av disse som har så mye erfaring.

En av tingene som jeg sitter igjen med etter 3 dager på CPI er hvor ærlige de som talte og hadde seminarer var. Det er lett å tenke at de som har vært misjonærer i mange år fikser livet med Gud og har alt i orden hele tiden. Det var befriende å høre at det ikke stemmer.. De er bare vanlige mennesker som kan gjøre feil rett som det er, men det er godt vi har en nådig Gud som ikke snur ryggen til oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et av hovedmøtene..

Hotellet vi bodde på hadde fantastisk utsikt til Mt.Fuji og havet. Dessverre så var det overskyet store deler av tiden vi var der, men torsdag morgen våknet vi til denne utsikten!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mt.Fuji 3,776.24 m.o.h

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Byen en ser nede ved sjøen heter Numazu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sola som speiler seg i havet torsdag kveld.

Vi brukte ca 5 timer på å kjøre til og fra konferansen. På veien måtte vi ha noen stopp på noen av de mange rasteplassene langs veien, eller en kan vel ikke kalle det rasteplasser. Hvertfall ikke ut i fra norsk standard. Her er det store parkeringsplasser, kafeer/resturanter, gjerne en gavebutikk og utrolig flotte toalettanlegg. Her er det ikke snakk om en kjip do på en bensinstasjon eller «utedo». Når det ikke var noen i sikte tok jeg noen bilder for å vise dere..

20131115_151746

Detaljert beskrivelse på hvordan bruke toalettet.

20131115_151839

Og hvis du er i tvil så skal du altså sitte på doen…

20131115_151859

Lurer du på hvor du skal plassere minstemann? Det har de også tenkt på. Barnesete på do!

20131115_151932

20131115_171800

Eget «powder room». Det er også egne barnedoer, omkledningsrom, dusj og sikkert enda mer.. Som dere kanskje skjønner så er det å gå på do i Japan en opplevelse i seg selv. Savner ikke rasteplassene i Norge..

På mandag feiret vi misjonærene Thanksgiving. Deler av misjonærflokken har amerikansk blod i seg, så da må den amerikanske høytiden feires! Ble en veldig koselig kveld, vi ble alle gode og mette med kalkun, stuffing, søtpoteter, potetmos +++ og tilslutt eplepai og pumkingpai til dessert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter nesten en uke fri fra skolen var det på ann igjen denne uka. Jeg gjør stadig framskritt, men motivasjonen til å gjøre lekser er ikke alltid på topp. Finner på mye annet som kan være gøyere f.eks ta bilde av speilbildet mitt i vinduet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller ta bilde «Guds fingre» som mamma sier når hun ser solstrålene skinne gjennom skyene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hver gang jeg ser solstrålene som skinner gjennom skyene her i Japan så tenker jeg på mamma og på Guds fingrer som virkelig er tilstede her i Japan også.. Gleder meg til å se enda mer hva Han skal gjøre her i Japan!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s