Høst i Japan

Noen dager skulle jeg ønske at det var litt kortere avstand mellom Japan og Norge. I dag er en sånn dag. For siste lørdagen i november er det julemesse hjemme i Øvrebø. Siden jeg var liten har det vært ett av høydepunktene i løpet av året. Det er noe spesielt med julemessa hjemme. Alle folkene, spenningen om en vinner noe, billig mat og være sammen med familie og venner hele dagen. Jeg tilhører en av de familiene som alltid er på plass når det begynner og blir helt til sist.. Selv om jeg ikke er der i år, så er det fint og tenke på at de pengene som kommer inn i løpet av dagen skal gå til blant annet det arbeidet som jeg er med i her i Japan.

En tradisjon vi hadde hjemme hos foreldrene mine(da jeg bodde hjemme) var å henge opp stjerna i vinduet når vi kom hjem fra julemessa. Jeg har tatt med meg stjerna mi fra Norge, men har måtte kjøpe ny ledning med lyspæreholder. Og det var ikke lett og finne.. men endelig fant jeg og da klarte jeg ikke å vente til i dag med å henge den opp. Så de siste dagene har den lyst så fint i vinduet mitt på kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det nærmer seg jul i Japan så er det på mange måter mer høststemning. Nå begynner høstfargene og virkelig komme for fullt mange steder. Forrige helg dro vi til et sted som heter Aske som er kjent for flotte høst farger. Det var utrolig fint! Så her kommer et lite bildedryss fra Japansk høst..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg merke til køen av folk. Vi kjørte opp i kø og gikk i kø. Som nordmann tenker jeg at det er stress med alle folkene. Vi var ganske fornøyd med at det ikke var helt fullt da vi kom. Mens en japaner liker at det er mange folk, for da vet de at de er på riktig sted til riktig tid. Uansett, så var det veldig flott natur og gøy å oppleve stemningen. Siden det var nasjonal fridag så folk hadde god tid, de slappet av, smilte og hadde en fin dag.

Det var også et museum på Aske hvor vi fikk se gammel japansk kultur og hvordan mange ting ble laget tidligere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det nærmest er hodepute! Det bak er «varmeflaske». De tar varm kull inni også varmen en opp senga. 

Stegvis hvordan en bygger gamle hus i Japan

Stegvis hvordan en bygger gamle hus i Japan

Hvordan lage paraplyer av bla bambus

Hvordan lage paraplyer av bla bambus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diverse kurvfletting

Ikke bare folk som var på tur denne flotte høstdagen, en tok også med seg katten sin..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På hvem hjem kjørte vi forbi et tivoli som ikke er så langt unna meg. Noen som har lyst å gå dit når de kommer på besøk?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden sist har jeg også vært i Ise hvor hovedhelligdommen til Shintoismen ligger. Hvert 20. år bygger de nytt tempel. Det er to «tomter» hvor de bygger annenhver gang. I oktober ble det nye templet åpnet og guden ble flyttet fra det gamle til det nye templet. Nå er det ekstra mange mennesker som drar hit for å tilbe. Selv om stedet på mange måter er facinerende og det er flott natur og fine bygninger, så er det også et sted som føles veldig tomt. Kan merke at det ikke er den levende Gud som bor i disse templene og at det de tilber ikke kan fylle tomrommet som mange kanskje har..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan poserer man med «japanese style»? En finger eller kanskje det var to??OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karoline og meg i Ise

På onsdag var jeg på kafe med ei jente jeg har møtt på Internatioal night i Matsusaka. Det var veldig koselig selv om språkbarrieren var ganske stor. Jeg snakker ikke så mye japansk og hun ikke så mye engelsk. Men vi brukte det vi kunne og da gikkk det på et vis. Heldigvis kommer det til å bli lettere etterhvert når jeg lærer litt mer japansk!  Gleder meg til å kunne snakke uten og måtte tenke lenge for hver setning som jeg prøver å si.. Yuko and Marianne _fotor

I morgen, søndag er det 1.desember. Jeg føler det fremdeles er høst, har ikke helt gått opp for meg at vi er på vei inn i adventstiden og julemåneden..

Ønsker dere alle uansett en flott adventstid.

3 responses to “Høst i Japan

  1. Ungene sakket faktisk om at de julemessepengene blant annet gjør at Marianne kan jobbe i Japan:-) Ellers så er det bare å si at Japan virker utrolig fascinerende, og når du ar frøset deg gjennom en hel vinter er det bare å glede seg til blomstringen som kommer med våren. Vel du fryser nok ikke, du har jo med ull 🙂

    • Så bra da at de har fått med seg det! Japan er fascinerende ja, så regner med du kommer på besøk en gang for å se selv:-) Tja, det hjelper ikke alltid med ull, men nå har jeg begynt å bruke varmepumpa litt mer så da går det bra:-) Så skal klare meg gjennom vinteren..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s