Snø!

Søndag morgen våknet jeg til snø! Snø i Japan er ikke så spesielt i utgangspunktet. Det finnes plasser her hvor det kommer metervis med snø i løpet av vinteren. Men her i Mie hvor jeg bor er det sjeldent snøen legger seg. Det har vært snø i lufta noen ganger, men den smelter så fort den treffer bakken. Søndag 19.janar våknet jeg altså til et hvitt nabolag.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet måtte selvfølgelig dokumenteres mer enn noen bilder fra leiligheten, så jeg spiste frokost, kledde meg og gikk en tur bort til rismarkene.20140119_103902

20140119_105126Det blåste og var surt og kaldt da jeg gikk hjemmefra, men i løpet av gåturen kom sola og innen jeg var hjemme igjen hadde nesten all snøen smeltet..20140119_111000På vei hjem kjøpte jeg varm kakao for å varme meg litt fra en av de mange vendingmaskinene.20140119_111150Kanskje ikke den beste kakaoen jeg hadde smakt.. I bakgrunnen ser dere blokka hvor jeg bor.

Mandag er fridag for misjonærene, og sist mandag dro noen av oss til en vindmøllepark som ligger på fjellene jeg har utsikt til fra leiligheten min.OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var litt disig denne dagen så var ikke den beste usikten ned til byene som ligger langs kysten, men utsikten mot fjellene sørover i Mie var flott! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var mange tilrettelagte turstier i område og her lå fremdeles snøen.. Selv om det er koselig med litt snø, så er jeg glad den smeltet fort. Er glad jeg slipper å grave ut bilen hver dag, som jeg gjorde i fjor vinter. Misunner ikke de som bor på Sørlandet nå:-)

Har dere tenkt noen ganger tenkt på at det finnes andre måter å resirkulere melkekartonger og juicekartonger på? I Japan har vi ikke «skyll,brett,stapp» metoden, men «skyll,tørk,klipp og knytt sammen alle kartongene med tau». Kjenner at det er litt tiltak og gjør dette. Eller «skyll og tørk» går fint, men klippingen er litt mer tiltak. Så da blir det til at det samler seg opp litt..20140116_155939Så er det å klippe de opp, etter oppskrift.20140116_155959Til slutt når en har bunka klar knytter sammen med tau og legger ned i søppelboden den dagen hvor pappsøppel blir hentet.20140116_160413Hvorfor vi må gjøre det sånn vet jeg ikke.. men jeg får klippe i vei..

Nå er det helg! I ettermiddag kunne jeg sitte i verandadøra og nyte varmen fra sola mens jeg jobbet foran datan.. Fint liv!

20140124_153627

God helg og Gud velsigne dere alle sammen!

One response to “Snø!

  1. Fikk med meg veranda og sol…varme:-) det er noe vi ikke har her, det laver ned, noe det visst skal gjøre ei heil uke til, det blir muskler av sånt! Vi tenker masse på deg, gleder oss over at du har funnet deg til rette, men savner deg her hos oss… Når hjemlengselen tar deg er det bare å tenke på snøskuffing så går det nok over:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s