Det unormale blir normalt

Tempoet her i Japan er veldig varierende. Forrige helg var travel, men veldig koselig. Først besøk av Karoline(ettåring i NMS) på fredagen hvor vi blant annet var litt turister i Matsusaka og var på International night på kvelden.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lørdagen tok jeg toget til Nagoya for å besøke ei venninne der et par dager. Jeg fikk litt sightseeing og vi dro blant annet til Nagoya castle og på et akvarium. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Litt av utsiktne fra toppen av Nagoya castle
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Delfinshow

Jeg har også hverdagen min her hvor det ikke skjer så veldig mye spennende. Går på skole, gjør lekser, handler, lager mat, ser på tv, går en tur, går i kirka osv. Ikke så veldig ulikt hverdagen min i Norge. Samtidig er det mange ting som er anderledes og det er rart hvordan alt som var nytt og krevde ekstra tankevirksomhet for noen månder siden begynner å bli det normale. For eksempel alle de småtingene hjemme som jeg nesten ikke tenker over lengre. Det kan være å huske å skru på gassen som varmer opp vannet til dusjen om morgen. Det har skjedd noen ganger at jeg skrur på vannet og så kommer jeg på at jeg har glemt å skru på gassen og bryteren er på kjøkkenet. .. Eller så kan det være å lage mat på gass. I begynnelsen var det litt stress og skummelt. Det blir fort varmt og like fort kaldt når en skrur av. Noe som egentlig er veldig greit når en har lite benkeplass og ikke har andre steder å sette gryta. 20140209_212213

Venstrekjøring, eller var det høyre?!?, (er utrolig dårlig på høyre og ventre) men uansett å kjøre på motsatt side enn i Norge begynner å bli det normale. Får ikke hjerte i halsen like fort lengre, men en av lærerne mine sa at det er nå det begynner å bli «farlig» fordi jeg slapper mer av.. får ta henne på ordet og fortsette og følge ekstra godt med! Jeg liker også at det har blitt normalt at de fyller bensin for meg på bensinstasjonene:-) Trenger bare å si hvor mye bensin jeg vil ha og betale, så gjør noen resten for meg!

Japanere skryter av at de har 4 årsider og jeg jo enig i det, men for meg så er det likevell noe som skurrer når jeg ser disse flotte blomsterbuskene midt på vinteren. Lærte forresten her en dag på skolen at rundt 4-5 februar begynte våren her i Japan. Bortsett fra disse blomsterbuskene er det lite som minner om vår foreløpig.. Sola som jeg skrev om forrige gang har jeg ikke sett så mye til siden.. 20140208_130130Men om ca 1 1/2 mnd begynner kirsebærblomstringen. Da vil allèn med trær på bildet under være full av rosa blomster og DA er det vår!20140208_132658

Fikk Budbæreren her en dag i posten. (koselig med norsk post innimellom regningene). Der var det bilde av alle misjonærene til Frikirka. Veldig rart og litt uvirkelig å se bilde av meg selv sammen med alle de jeg har lest om og hørt om i mange år. Nå er jeg plutselig en av dem.. 20140210_011742

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s