Vårtegn

De siste 2 ukene kunne jeg fort vært uten både lommebok og sykkel, men takk til Gud som sørger for en til tider litt surrete og fersk misjonær. OG når en i tillegg bor i et land hvor majoriteten ikke stjeler så gikk det bra!

Først lommeboka.. Var ute og spiste en søndagskveld. Hadde betalt og var på vei ut i bilen. Hadde lommeboka i hånda og skulle putte den i veska mi, men jeg har tydligvis vært mer opptatt av å skravle enn å sørge for at lommeboka havnet trygt i veska. Jeg oppdaget ikke at den var forsvunnet før dagen etterpå da jeg hadde tenkt og ut å handle. Mens jeg levde lykkelig uviten om at lommeboka ikke lå i veska mi som jeg trodde. Hadde en veldig snill resturanteier funnet lommeboka mi, levert den på den lokale politistasjonen som igjen hadde levert den på hovedkontoret. Etter noen telefoner fant vi ut at lommeboka var trygt hos politiet og dagen etter på kunne jeg hente den med alt innholdet i. Glad og takknemlig! De hadde også sortert alle tingene mine. Den er ikke så ryddig til vanlig… Lurer på hva de har tenkt når du har gått gjennom alle kvitteringer, bilder, kort++ 20140211_172206

Så var det sykkelen. For andre gang har jeg klart å glemme å låse sykkelen på togstasjonen.. Kom plutselig på det da jeg satt på toget på vei til en helg i Nara.. Da var det bare å be om at ingen skal bli frista til å ta sykkelen. Det var en glad og veldig takknemlig jente som fant sykkelen på samme sted som den ble satt!

Har tidligere skrevet om overfylte sykkelparkeringer ved togstasjoner. Det hender at når noen prøver å ta ut en sykkel så ramler de rundt som dominobrikker. Her en dag var sykkelen min «rammet». Midt inni der ligger den. Da er det bare å begynne fra en kant.. 20140211_164646

20140211_164855Fikk den ut tilslutt..

Det har vært uvanlig mye snø her denne vinteren. En fredag morgen får jeg en melding av Knut Ola at jeg hatt fått fri fra skolen pga snø. SNØ?? I løpet av natta og dagen kom det opp mot 15-20 cm snø. 20 år siden sist det har vært så mye snø her hvor jeg bor.  Så jeg skjønner veldig godt at det kan bli litt kaos da.. 20140214_090406Utover dagen begynte det å regne så det ble skikkelig slapseføre.. Da er jeg glad for fjellstøvlene mine.20140214_145149

Siden sist dro vi en gjeng på dagstur for å stå på slalom og snowboard.. Vi dro tidlig på morgenen til et skisted 3-4 timer unna. Vi hadde en fin dag i bakken og for mange var det første gang de sto på slalom eller snowboard. Det var en del stive og støle bein og armer de neste dagene. Skal innrømme at det ikke ble så mange turer på meg. Fikk så vondt i beina at jeg ikke klarte å bare bite tennene sammen. Om det var lenge siden sist jeg sto på slalom som var grunnen eller at skoene var for trange rundt leggen vites ikke helt. men velger å tro det siste.. 20140215_170550

20140215_143114

Nå som jeg er språkstudent og ikke har ansvar i noen menighet har jeg mulighet til å besøke menigheter hvor andre misjonærer er. Sist helg dro jeg til Nara(det var da jeg glemte å låse sykkelen) for å besøke de som er der blant annet «ettåringen» Karoline. Når en er i Nara er det nesten obligatorisk å besøke Nara parken hvor tempelet med Japans (eller verdens største) Buddha figur i bronse er. I byggningen bak meg, som er en av verdens største i tre, er Buddha figuren.  20140222_151309I parken rundt tempelet er det masse rådyr. Hvis en har lyst til å mate dem kan en kjøpe noen spesielle riskjeks som de kan få. Jeg kjøpte en pakke og da hadde jeg et par rådyr etter meg med en gang.. Da var det bare å få gitt unna kjeksene. Ingen som venter tålmodig her nei.. 20140222_154257

20140222_153638Fine rådyr. Legg merke til «linselusene» i bildet:-)

Jeg kan ikke være dårligere..

20140222_153730

20140222_154914Et glimt av vår fikk vi også. Plommetre blomstringen har så vidt begynt.  Da vet en at våren er på vei!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s