Mottainai

Våren har begynt å komme, hvertfall noen dager innimellom. Onsdag denne uka var våren her. Læreren min spurte meg hva jeg skal gjøre denne fine ettermiddagen. Jeg følte jeg måtte si at jeg skulle gjøre lekser. Men læreren min var ikke helt enig at det var en lur måte og bruke ettermiddagen på. Så lærer hun meg et nytt ord. もったいない – mottainai. Sånn jeg forsto det så beyr det ca å ikke kaste bort noe, det kan være tid, mat, klær eller en dag med fint vær. Og hun mente at denne dagen måtte jeg ikke kaste bort på gjøre lekser. Dagen etterpå hadde jeg fri fordi en av lærerne mine var syk, så da kunne jeg gjøre lekser da.  Jeg tok henne på ordet og dro ut for å se på plommetreblomstringen.. Dro først til et tempel som har en liten park med masse plommetrær rundt. Da jeg kjørte inn på parkeringsplassen var det parkeringsvakter ca hver 20. meter som guidet meg inn. Tydelig at de ventet storinnrykk. Det var en del folk.. men har gått mer i kø tidligere her i Japan for å se på serverdigheter. Etterpå dro jeg til en golfpark med masse plommetrær. Her kunne jeg gå rundt nesten alene.. Plommetreblomstringen er bare en forsmak på kirsebærblomstringen eller sakura på japansk, som begynner om noen uker. De har til og med prognoser på værmeldingen på hvilken dato blomstringen er på det fineste på de forskjellige stedene.. Kirsebærtrær er det overalt her i Japan og alle skal ut og se. Plommetrærne er ofte på mer begrensede plasser i parker ol. Ofte må en betale for å komme inn når plommetrærne blomster…

Her kommer noen plommetrærblomstringbilder.. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glad jeg ikke kastet bort det fine været, dagen etterpå regnet det hele dagen. Perfekt vær å sitte inne og gjøre masse lekser.

Jeg har holdt min første bittelille andakt på japansk!!  Før dere blir for imopnert, så må jeg si at jeg ikke skrev den på japansk selv.. Men Ingrid oversatte det jeg hadde skrevet på norsk til japansk også las jeg det opp. Jeg skal begynne å ha en liten andakt på på en broderiklasse hvor de lærer hardangersøm i Kawage 1 gang i måneden. Så dette var første gang. Neste gang har Ingrid flyttet til Norge så da må jeg skrive den på japansk selv.. men kan få litt hjelp fra lærerne mine til å sjekke japansken. Fin måte å øve seg på. Lurer også på om jeg skal lære meg å brodere hardangersøm når jeg først er der. Bestemor syns hvertfall det var en veldig god idee. Vi får se..

Første uka i mars hadde vi besøk av et team fra frikirken i Grimstad. Koselig og veldig inspirerende med besøk! Teamet fikk være med på masse den tiden de var her. Vil du lese mer om hva de gjorde og se bilder kan du  trykke på denne linken: jesusforjapan.info.20140307_190824

De hadde med seg min favoritt sørlandschips til meg:-) Tusen takk Elisabeth og Filip! Og til Ragnhild som ga dem tips! 20140309_122029

Jeg hadde ikke noe ansvar for teamet, men teamlederen Tonje som kom en uke før de andre overnattet hos meg et par netter. Koselig med overnattingsbesøk og ha noen å lage frokost til! 20140301_094812Til vanlig har jeg somregel rundstykket i hånda på vei ut døra på morgenen. Så dette er ikke hverdagskost for meg.

Et par gutter i Kawage har tatt iniativ til å leie et musikkstudio hvor vi drar en gjeng etter gudtstjenesten for å øve på lovsanger! Sist var vi ca 14 stykker fra 6 forskellige land! Tonje og Sarah fra teamet var også med.20140309_210439

Fint å være med å synge lovsanger på japansk. Jeg forstår ikke alltid så mye av hva vi synger, men jeg kan lese det meste og synge med så lenge det ikke er for mange vanskelige kinesiske tegn. 20140309_182321

20140309_183219

6 jenter fra 5 forskjellige land

20140309_202453Etter 2 timer med øving spiste vi middag sammen.

De neste ukene blir innholdsrike med blant annet misjonærmøte, leir for ungdommer i Kinki kirken og jeg skal treffe ei god venninne fra Norge! Gleder meg:-)

Gud velsigne dere!

One response to “Mottainai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s