Ut på tur..

Det er lørdagskveld og jeg sitter hjemme i sofan og slapper av etter nesten 2 uker på farten. Med en forkjølelse innimellom turene så er det godt og bare sitte med beina høyt, se på japansk TV(som jeg ikke skjønner så mye av) og skrive blogg.

Først var det misjonærmøte for alle misjonærene i Frikirken og NMS. Det var fine dager med godt felleskap, god mat og bra åndelig påfyll. Vi bodde på et golfsted litt oppe i fjellene. Utrolig at folk finner fram hit på svingete og smale veier.OLYMPUS DIGITAL CAMERALitt av utsikten fra hytta jeg bodde i. Fasinerende med «flekkevanningen».OLYMPUS DIGITAL CAMERA Karoline og jeg hadde ansvaret for underholdning/leker en av kveldene. Vi fikk beskjed om at siden vi er «ettåring» og fersk misjonær så var det vårt ansvar. Håper det kommer noen nye misjonærer snart, hvis ikke frykter jeg at det blir mitt ansvar framover..140319_125851Alle sammen misjonærene samlet. (Inkludert 1 barnevakt og Per Ivar fra NMS i Norge som var på besøk). Vi er ikke så mange igjen..

Jeg rakk hjem å pakke om før jeg dro til Kina/Beijing for å møte en god venninne som var på tur med en gruppe fra Ansgar teologiske høyskole til Thailand og Kina. Jeg studerte praktisk teologi på Ansgar for et par år siden og det var også fint å møte igjen en av mine tidligere lærere. Turen har vært planlagt lenge, men plutselig ble det litt spennende om jeg fikk reise, fordi det ble vanskligere å få visum enn først tenkt. Tilslutt gikk det og jeg fikk dra! Veldig bra å få møte Silje igjen! Det er ca et halvt år siden vi sa hadet til hverandre på Kjevik. Godt å kjenne at de 6 måndene var «borte» når vi så hverandre igjen. 20140322_090400Vi fikk noen fine dager sammen, men turen ble litt kortere enn tenkt fordi de fra Ansgar også fikk visumtrøbbel og de måtte reise hjem 2 dager før planlagt. Jeg var ikke så veldig klar for over 2 dager alene i Beijing så jeg fikk ordnet flybillett hjem samme dag som de andre. I tillegg hadde jeg blitt forkjølet, så det var på en måte godt å komme hjem igjen til Japan.

Rakk å få med meg tur til «den kinesiske mur»..OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAFor å komme opp til selve muren måtte en gå opp over 1000 trappetrinn. En kunne også ta gondol eller stolheis, men vi ville gå. Det gikk seint.. Ned derimot gikk det litt fortere. 20140321_124207Vi tok en bobbane ned igjen, som i følge skiltet er en farlig sport. 20140321_124530Gøy var det, men farlig var kanskje å overdrive litt.

På mange måter så ble turen ikke som jeg hadde tenkt på forhånd, og noen ganger lurte jeg på hvorfor Gud sørget for at jeg fikk visumet i tilsluttt når Han viste at jeg kom til å dra hjem tidligere. Men samtidig så ser jeg at Gud var med på sin måte og jeg får tro at det ble som Han hadde tenkt og syns var best. Det viktigste var at jeg fikk møte igjen Silje. Også var det utrolig deilig å komme tilbake til Japan å kjenne at dette begynner å bli hjem. Når det ble som det ble var jeg også glad for et par ekstra dager hjemme hvor jeg kunne slappe av og prøve å bli frisk til vårleir med Kinikirken.

20140327_121301Vi var ca 25 stk på leiren som ble holdt på et leirsted litt sør for Osaka. Leirstedet er bygd som et lasteskip med en mini oljeplatform vedsiden av. Japansk leir er ganske anderledes i forhold til leir i Norge. Alderforskjellen kan være ganske stor på de som deltar. De yngste i år var rundt 10 år og den eldste deltakeren var langt over 30 år. Programmet er tettpakket og det er ikke mye «fritid» som ville blitt etterlyst på leir i Norge. Men det virker som de hadde det gøy! Mange kom alene fra sine menigheter, og det er fint å se at mange får nye venner i løpet av den 2 dager lange leiren. Litt av programmet:

Lovsang

Lovsang

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leker

20140327_093504

Klare for å ut i robåt

20140327_101833

Ut i robåt

Var rimelig trøtt da jeg kom hjem etter en bra leir med litt for lite søvn. Godt å kunne slappe av noen dager før jeg skal på skolen igjen og neste uke kommer sjefen min fra Norge og redaktøren i Budbæreren på besøk til oss misjonærene. Alltid koselig med besøk!

 

 

2 responses to “Ut på tur..

  1. Hei Marianne. Der er veldig flott å følge deg gjennom bloggen. Vi ber for deg. Vi har nettopp vært på tur, prekentur for Oddvar i syden. Nå sitter jeg med nesa i lømmetørkleet og snufser. Håper på bedring snart. Klem fra Turid H.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s