Avskjed, Sakura og Tohoku!

Akkurat nå sitter jeg på verandan min på mine nyinnkjøpte hagemøbler med stearinlys på bordet og klokka er syv på kvelden.. Det er nesten som en fin norsk sommerkveld(men beveger meg nok snart inn.)  Naboene i blokken som bor slik at de kan se verandan min lurer nok veldig på hva som går av denne rare utlendingen som sitter ute nå med stearinlys.. Men de får bare lure:-) Skulle hatt et bilde, men det er for mørkt, så det får bli en annen gang..

Avskjed

Som misjonær så innebærer det et liv med mange avskjeder.. Fram til nå så har jeg hatt veldig fokus på at det er jeg som drar og må ta avskjed med de som blir igjen. Men nå har rollene blitt snudd på en måte. For litt over en uke siden så ble vi en mindre i misjonærfellesskapet fordi Ingrid ble pensjonist og flyttet tilbake til Norge. OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er litt rart å være den som blir igjen og det var trist da Ingrid dro. Hun har hatt en lang og trofat tjeneste her i Japan og hun vil bli savnet av meg og av veldig mange andre. Vi hadde en flott avskjed for henne i kirken i Kawage 6. april! Det var en dag med mange fine ord, tårer og klemmer. Knut Ola har skrevet om avskjedfesten på japanforjesus.info. Klikk gjerne innom der for å lese mer og se masse bilder!

Sakura

Nå har akkurat kirebærblomtringen vært her, sakura på japansk. Over alt kunne man se kirebærtrær fulle av lyselyserosa blomster! Utrolig fint! Ca en uke er det full blomstring og da skal alle ut for å se! De har et eget ord for det på japansk, «hanami» som helt bokstavelig betyr «blomst» og «se», men det innebærer også at en går ut sammen med familie og venner for å spise og drikke under kirsebærtrærne. Hadde min lille private hanami i en park i nærheten av skolen hvor jeg spiste noen kjeks jeg hadde i veska. Ikke så veldig nøye planlagt akkurat.. Ellers var det så mye annet som skjedde da blomstringen var for fullt, at det ble ikke så mye tid til piknik i det fri. Men jeg fikk se masse blomster! 20140402_122259OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er et ganske vanlig syn under kirsebærblomstringen. Masse folk som skal ta bilde..

Tohoku

Forrige uke dro Ingebjørg, Anne-Kristine fra Budbæreren og jeg til Tohoku som er området hvor tsunamien traff for litt over 3 års siden. Vi skulle opp for å se hvordan det er der 3 år etterpå og møte noen som misjonærer som jobber der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meg og Ingebjørg sammen med Dean og Linda fra Amerika som bor og jobber som misjonærer i Ishinomaki, som er en av byene som ble hardt rammet.

Linda inviterte naboene til «Norwegian Day» hvor vi blant annet stekte vafler. Ca 15 damer kom! Det ble en fin formiddag med mye latter, men også preget av alvor da noen fortalte litt hva de hadde opplevd da jordskjelvet og tsunamien traff..

Vi besøkte også en amerikansk dame som driver noe som heter Nozomi Project. Det er en bedrift som har gitt arbeid til ca 15 japanske kvinner hvor de lager forskjellige smykker av skår fra kopper, tallerkner osv som har blitt funnet under opprydningen etter tsunamien. 20140408_165309

20140408_164727(0)

Noe av det de lager fra skårene. «Beauty from brokenness»

Vi var også rundt og så hvordan tsunamien ødela utrolig mye. I mange nabolag er det mange tomme «rom» etter hus som ble så ødelagt at de måtte rives. På bilde under mangler det hvertfall 2 hus.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rett i nærheten av sjøen var det store områder hvor hele boligområder var så si borte, bare et tom hus igjen..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En strand med parkområdet som fremdels preget.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved bygningene i bakgrunnen var bølgen opp mot 10 meter høye og den gikk helt inn til fjellet..

Jentene på tur!20140409_112109

 

Vi fikk også introdusert Anne-Kristine for diverse japansk mat. Først en slags seig risbolle med søt bønnemasse inni og så en form for svele med søt bønnemasse som fyll. Om det er godt? Tja, jeg har smakt både bedre og verre..20140409_11111620140409_111501Vi var selvfølgelig på sushiresturant hvor maten går rundt på bånd og du tar det du vil ha. En kan også spesialbestille og da kommer maten med Shinkansen:-)20140407_14071820140407_143858For å vite hvor mye en skal betale teller man tallerknene.

Kvelden før vi dro fra Ishinomaki spiste vi noe som heter okonomiaki som er en slags kålpannekake. Vi mikset sammen ingrediensene og stekte dem selv. 20140408_18452420140408_185421Er veldig mye bedre enn det kanskje hører ut som.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi tok fly fram og tilbake og begge veiene fikk vi se Mt.Fuji over skylaget. Fortalte det til en av lærerne mine og hun sa hun aldri har sett Mt.Fuji fra fly, så hun mente jeg var heldig som fikk se fjellet begge veier.

Vi er midt i den stille uke. Det er lite som minner om påske her i Japan bortsett fra i kirka. Ellers har jeg sett noen små påskekyllinger i en butikk, men tviler på at de vet hva det betyr. Har ikke fri fra skolen, så det blir litt rart og skulle dit både skjærtorsdag og langfredag. Så jeg må hele tiden minne meg selv på hvilken høytid vi er i. Det er jo på mange måter den viktigste høytid vi har og den som er grunnen til at jeg er her i Japan. At Jesus elsker oss så høyt at han er villig til å dø på et korst for mine og alle andres synd..

Ønsker dere alle en fin og fredfyll påskehøytid!

 

 

 

2 responses to “Avskjed, Sakura og Tohoku!

  1. Hei ! Tusen takk for flott hilsen med masse fine bilder.Tenker det er rart både for deg og mange andre når Ingrid er reist.Godt der er andre du kan ha fellesskap med. Vi har det godt her på Hægeland påskefreden senker seg,i morgen kveld skal vi ha nattverdmøte,det pleier å være fint der vi deler nattverd og vitnesbyrd. Lørdag reiser Rune og jeg en tur til Tyrkia,vi skal besøke bror min som har leilighet der,gleder oss.Vi ønsker deg en riktig god påske,om den er litt annerledes er budskapet det samme. Hilsen fra Inger Marie Aasen Date: Wed, 16 Apr 2014 12:12:14 +0000 To: imaasen@hotmail.no

  2. Tilbaketråkk: Avskjed, Sakura og Tohoku! | Japan for Jesus!·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s