Pugging og regntid

Oj, fant ut det er 3 uker siden sist jeg oppdaterte bloggen.. Er ikke så veldig mye som skjer fortiden, bortsett fra at jeg prøver å lese på japansk testen som jeg skal ha om 3 uker! Å studere japansk i seg selv liker jeg faktisk, men liker ikke denne testen i like stor grad. Kjenner eksamenspresset kommer sigende og plutselig husker jeg hvorfor jeg IKKE har tenkt å ta noe mer utdannelse eller hive meg med på masterbølgen. Skal bli ferdig med japansken, så er jeg ferdig!  Prøver så godt jeg kan å legge vekk presset, fordi resultatet på prøver har faktisk ingentig å si, den skal bare gi en pekepinn på hvor god(eller dårlig jeg er). Likevell så er det jo greit å ikke være helt blank når testdagen kommer, så nå holder jeg på å pugge kanji(kinesiske tegn) og jobber med å utvide ordforådet mitt. I tillegg har jeg diverse bøker med øvingsoppgaver som jeg har en plan om å komme igjennom i løpet av de neste ukene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stabelen med kanji flashcards som jeg burde kunne og det kommer nok noen flere..

I dag(lørdag) hadde jeg tenkt å bruke dagen på å pugge. Hadde kommet godt i jgang, men utpå dagen fikk jeg telefon fra en av lærerne mine. Hun jobber også som lærer på det universitetet som jeg skal begynne på til høsten, og i dag hadde de et kurs for japanere som har lyst til å jobbe frivillig som japansklærere. De trengte noen å øve seg på, men de 3 de hadde avtalt med på forhånd måtte plutselig melde avbud, så da ringer hun å spør om jeg kan komme, på veldig kort varsel. Jeg svarte ja uten å vite hva jeg egentlig svarte ja til. Litt redd for at jeg måtte stå foran klassen og snakke på japansk.. Det slapp jeg, nesten i hvertall. Klassen var delt i 3 grupper og jeg rulerte rundt i gruppene og de spurte meg masse spørsmål som jeg måtte svare på. Gøy å kjenne at jeg stort sett skjønte hva de spurte om og at jeg klarte å svare så de skjønte meg. Etterpå ble jeg bedt om å si litt om hvordan jeg syns det hadde vært. Klarte på et vis å få fram et svar der også. Etterpå skulle jeg egentlig ha et slags opptaksintervju til universitetet for å sjekke hvor mye japansk jeg kan, men jeg slapp det fordi læreren som skulle hatt det også var på kurset og hørte at jeg snakket. Det hun hørte var godt nok!

Det har jo skjedd litt mer enn bare pugging, noen glimt: Var på misjonærsamling med avskjed for Karoline som har vært «ettåring» i Japan og familien Fjeld som har vært her i 7 år. På misjonærsamlingen ble vi også kjent med en veldig kreativt laget påskekyllingen/høne som var raus med sjokolade til oss alle sammen.  20140527_154734Jeg har hatt min første bakeklasse! Det var veldig gøy og «Hummingbird cake» var en suksess!20140526_112545Hadde besøk av ei venninne og sønnen en lørdagsformiddag. Pizzaboller, gulrotkake og jenga!20140607_151658Og kafè med ei annen venninne. 20140615002610

Juni er regntid i Japan, men det betyr ikke at det regner en måned i strekk. Jeg har ikke sett så veldig mye til regnet enda. Det regner innimellom, men ikke noe mer en det gjør en vanlig norsk sommer. Det jeg merker det mest på er at luftfuktigheten begynner å stige og det har blitt litt kjøligere enn det har vært. For et par uker siden var det ca 36 grader på det varmeste. Det er godt og varmt kan en trygt si, men så lenge en ikke gjorde de største sprella så gikk det greit. Nå i skrivende stund kl 24.00 er det «bare» 24 grader ute. Det kjennes nesten litt kaldt ut.. Hva skjer?? Har jeg faktisk blitt vant til varmen? Håper den fine sommeren dere har hatt i Norge til nå, fortsetter når jeg kommer hjem om 1 måned..

Kjøpte meg en fin regnponcho for å være beredt for regnet når det kommer, det blir for varmt med fullt regntøy kjenner jeg. Måtte prøve den på vei hjem fra skolen her en dag, ble litt våt på beina, men ellers besto den testen.20140611_121759

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGleder meg til å snart komme hjem til Norge og lange lyse kvelder. Her går sola ned ca kl 19…

2 responses to “Pugging og regntid

  1. Veldig gøy å følge bloggen din, Marianne! Tenk at du bestod japansk opptakstest lenge før tiden på en måte! 😉 Barna og jeg er på Fjordglimt nå – og si nå endelig i fra hvis vi skal prøve å samle slekta her igjen når du er i fødelandet 🙂 Mange klemmer fra kusineHeidi

  2. Tilbaketråkk: Pugging og regntid | Japan for Jesus!·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s