Snart ferie

Det er litt uvirkelig å tenke på at om under en uke så sitter jeg på flyet hjem til Norge for ferie og noe jobb:-) Kjenner jeg er litt spent på hvordan det skal bli å komme hjem igjen, samtidig som jeg gleder meg veldig til å treffe igjen familie og venner som jeg ikke har sett på 10 månder.

I tillegg kjenner jeg det skal bli litt godt å rømme fra den japanske sommervarmen, som vi de siste dagene har begynt å kjenne på alvor. Eller det er ikke varmen i seg selv som er så ille, for det er «bare» rundt 30 grader og det er det jo mange steder i Norge også nå, men når luftfuktigheten i tillegg er på nesten 85% så blir det rimelig klamt. Når en går ut av f.eks bilen som har aircontion så er det som å møte en vegg av varme og fuktighet, en føler det nesten blir tungt å puste. Klarer ikke å helt å beskrive det. Men skal ikke klage,  de siste månedne har vært kjøligere enn normalt, så forsommeren har vært veldig fin. Så da passer godt å dra en tur til Norge nå som det bare kommer til å bli varmere. På japansk er det eget ord for å flykte fra den japanske sommervarmen «hisho». Det er nok mange japanere som ønsker seg til steder hvor det er litt kjøligere. Men for de som ikke har muligheten til å dra andre steder så finnes det mange ting som kan gjøre sommeren litt mer behagelig. I butikkene finnes det alle mulige produkter som skal kjøle ned kroppen. F.eks «Deo and water – ice type» som en smører på kroppen. Når det er så fuktig så det er nå, så er en nesten hele tiden klam, men når en smører på dette, tørker huden opp og den kjennes kald. Finnes også som våtservietter. Ellers finnes det shampo, dusjsåpe, hårspray osv som en kan smøre, spraye på kroppen for å bli avkjølt. Nysgjerrig som jeg er så har jeg prøvd noe av det, og det funker en stund. Hvor bra det er for kroppen på sikt vet jeg ikke.20140620_195104Ellers blir aircontion i bil, leilighet, kjøpesenter, resturanter, skole, kontorer osv osv flittig brukt. Jeg har bare brukt min 2 ganger så langt i år, har klart meg med å åpne dører og vinder. Vifte er også bra og det finnes i alle mulig størrelser. Veldig mange japanere har som regel med seg et lite håndkle/klut i veska eller sekkem for å blant annet tørke svetten, men det blir også brukt for å tørke hendene etter å vasket dem på offentlige steder. Mange menn som arbeider ute ser en ofte med et langt, smalt hånkle som gjerne er fuktet i vann, rundt nakken eller på hode. Her en dag så jeg to håndverkere som hentet isbiter som en kan få på butikken, som de tok i en pose og hadde på hodet mens de gikk tilbake til jobb. Ser stadig kvinner som går med paraply selv om det ikke regner, paraplyen funker fint for å beskytte seg mot varmen fra sola og for å ungå å bli brun… Jeg har også funnet ut av termosen er en fin ting hvis en har lyst til å ha kald drikke med seg utover dagen. Nettene blir også varme, men i stede for å sove med dyne så bruker en store håndklær til å ha over selv. Finnes også laken som skal føles litt svalende. Ellers jeg jeg veldig impnert over de aller fleste japanere som ser utrolig freshe ut selv om det er så varmt som det er nå, spesielt når svetten renner, håret er fuktig og jeg føler meg ganske klam og seig selv.. Lurer på hvordan de klarer det.. Vel nok om japanks sommer.

Er endelig ferdig med japansktesten! Hvordan det gikk er ikke godt å si. Testen var nok litt over mitt nivå, men det var faktisk mange oppgaver med ting jeg som jeg egentlig kan, men med tidspress så er det ikke sikkert jeg valgte riktig svaralternativ. Får resultatet i begynnelsen av september, men resultatet har ikke så mye å si. Skulle jeg stryke så får jeg tenke at  var det en fin erfaring og jeg har vært på Universitetet i Osaka som er et av de beste i Japan, om enn bare for noen timer.

Ellers noen glimt fra de siste ukene:

Liten går tur i grønne rismarker20140629_115012Pizzasnurrbaking på kokeklasse.20140623_113219Fikk endelig byttet slange det ene hjulet på sykkelen! Har aldri skiftet bakhjulet på sykkel før, men fikk det til til slutt.20140702_16435820140702_180649Fant glimt av Gud på syltetøyglass:-) (les nederst på glasset. I am the vine, you are the branches. John 15.5) 20140702_132910

Og Julia Topland ble døpt! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Siste uka før jeg drar går til pakking, rydding og vasking. Er også siste uka med 4 flotte lærere. Er litt trist å ta avskjed med dem som har vært en så viktig det av livet mitt det siste året. Men jeg håper at jeg får treffe dem igjen, og en av de skal antageligvis være læreren min til høsten også på universitetet i Suzuka.

Dere har kanskje sett på nyheter i Norge at det er en tyfon som er på vei over Japan. Den traff Okinawa i går. Tyfonen hadde gått ned noe i styrke, men det er meldt en som er død, flere er skadet og det har vært mye ødleggelser. Den er ventet å komme hit i morgen kveld/natt, antageligvis har den avtatt en del i styrke før den kommer hit slik at det ikke er grunn til bekymring.. Men vær gjerne med å be om at tyfonen ikke skal ta flere liv og at ødleggelsene kan bli minst mulig.

Kommer nok til å ta mer eller mindre ferie fra bloggen resten av sommeren. Så vil ønske dere alle en god sommer og Guds velsignelse!

PS! Kom gjerne bort og si hei til meg hvis du ser meg i sommer:-) Skal blant annet på Visjon i Stavern..

3 responses to “Snart ferie

  1. Tilbaketråkk: Snart ferie | Japan for Jesus!·

  2. Håper tyfonen er ferdig med å rase fra seg så voldsomt! Alltid gøy å innom å se bloggen din!! Likte godt syltetøy-glasset! Kult! 🙂 Ha en fantastisk flott sommer!!! 🙂

  3. En stund siden jeg har vært innom, Alltid gøy å lese hvordan hverdagen i Japan er. Høy temperatur og høy luftfuktighet gir en ekkel følelse. Kan nesten kjenne den når du skriver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s