Tilbake i Japan

Dette ble en lang ferie fra bloggen, men nå er jeg her igjen med en liten oppdatering. Kom tilbake til Japan for ca 2 uker siden etter å ha vært i Norge i ca 7 uker. Jeg hadde en god og innholdsrik ferie hjemme i Norge hvor jeg fikk være sammen med familie og venner, og blitt kjent med noen nye. Tror aldri jeg kommer til å glemme følelsen jeg hadde da jeg satt på flyet fra Oslo til Kristiansand. På en måte kjentes det ut som jeg akkurat hadde vært i Norge, samtidig som følelsene begynte å komme og det var som kroppen kjente at snart skulle jeg treffe igjen noen det var lenge siden jeg hadde truffet. På Kjevik viste jeg at den nærmeste familien min og noen gode venninner sto og ventet. Det var gledestårer som kom da jeg så hele gjengen med norsk flagg i ankomsthallen! 7 uker går fort og så var det å dra tilbake eller, hjem igjen til Japan. Det var trist å dra, samtidig som det er mye lettere denne gangen i forhold til i fjor. I tillegg så får jeg besøk av både familie og venninner i løpet av de neste måndene, så da kunne vi si; «sees snart igjen!»

Det var en litt rar føleser å komme ut av flyplassen i Nagoya og være tilbake igjen her. Hvor ble de 7 ukene hjemme i Norge egentlig av?? Føler jeg lever i 2 parallelle verdner som jeg går ut og inn av når jeg reiser fram og tilbake. Men det var også godt å komme tilbake igjen til leilighet, venner, kollegaer og hverdagslivet mitt her. Var spent da jeg åpnet døra til leiligheten, ville den være full av mugg, som andre misjonærer har opplevd etter å ha vært borte en stund, og hvor mange av plantene mine overlevde sommeren? Heldivis var det ikke noe mugg og det var bare en av plantene som ikke kunne reddes. Resten hadde bare ltt visne blad og noen som hang litt, som den på bilde under.20140905_104834

Disse ukene har jeg kort oppsummert; kommet inn i japansk døgnrytme, blitt vant til varmen og fuktigheten (både varme og fuktig begynner å avta nå),vært sammen med familien Topland, truffet igjen venner, vært i kirka, vært på konsert og slappa av.

Noen få bildeglimt(har vært dårlig til å ta bilder siden jeg kom tilbake..)

Møtte et stort grønt pinnedyr på vei opp til leiligheten her en kveld. Tenk noen har sånne til «kjærledyr».. Bibelen var det jeg hadde som kunne vise hvor stor jeg syns den var…20140914_203523

Knut Ola, noen fra meningheten, nabomenigheten og jeg dro på konsert i Nagoya med «Night de Light», som jeg var på konsert med i fjor høst også. Gøy å kjenne igjen sanger og skjønne litt mer av hva som blir sagt i år!20140915_202742

Ei venninne tok meg med på fotbad i varme kilder. Vi satt rundt et langt, smalt bord med beina i et «basseng» under bordet med vann fra varme kilder.. Litt i det varmeste laget, rundt 43 grader, men koselig å sitte å for det meste høre på japanske damer som skravler(fikk desverre ikke tatt noe bilde). Resultatet av 10 minutter fotbad kan dere skimte på bilde under. «Solbrente» bein fra midt på leggen og nedover.20140916_143808

En ting jeg setter pris på når jeg har kommet tilbake til Japan er sevicen en får her og hvordan de tenker på alt. Feks hvis en kjøper mat i farten på en av de veldig mange småbutikkene langs veien, vil de som jobbber der alltid(nesten) legge i spisepinner og en våtserviett i posen. Eller hvis en kjøper noe varmt og noe kaldt. For eksempel en is og varm te på flaske, så putter de selvfølgelig de tingene i hver sin pose. Ville vi tenkt på det i Norge? 20140915_231033Neste uke skal jeg begynne på skolen igjen. Gleder meg til å komme igang igjen ordentlig med japansken. Enkel japananske om hverdagslige tema går ganske bra nå, men det er utfordrende å skulle holde en samtale gående på japanske over lengre tid. Da kjenner jeg at jeg kommer til kort. Forhåpentligvis får jeg gjort noe med det i løpet av året som kommer!

PS! Jeg strøk japansktesten med 4 poeng. Totalsummen var 180 poeng, jeg fikk 91 og en måtte ha 95 for å bestå. Litt surt å være så nære å bestå, men jeg er igrunnen fornøyd med resulatet når alt kommer til alt:-)

 

One response to “Tilbake i Japan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s