Tyfonvarsel og fantastisk utsikt

I dag veldig tidlig på morgenen(mandag) våknet jeg med et «brak» av en høy slags ringelyd. Rimelig forvirret og med en puls på sikkert 120 fant jeg etterhvert ut at lyden kom i fra mobilen min. Det var ikke telefonen som ringte(hadde den på lydløs) eller alarmen, men det var tyfonvarsel. Jeg viste det var en tyfon på vei og heldigvis hadde Ruth dagen før fortalt meg at det blir sendt ut melding på telefonen hvis tyfoner kommer i katogori rød. Det vil si at skoler, barnehager osv blir stengt og en blir anbefalt å holde seg inne. På skjermbilde sto det en melding på japansk, jeg klarte å forstå at tyfonen var over området jeg bor med sterk vind og mye regn. Kjenner jeg er takknemlig for å bo i et område et stykke fra sjøen, det er ingen elver i umiddelbar nærhet som kan bli oversvømt eller at det er fare for jordras. I tillegg bor jeg i en solid blokk, så jeg var ikke redd. Gikk og sjekka at tingene på verandan min ikke var i fare for å blåse bort, før jeg la meg igjen. Noen timer senere ringte samme alarmen igjen, denne gangen for å si at faren var over (tror jeg). Utover dagen klarnet det opp og vinden løyet. På ettermiddagen dro jeg en tur til stranda i håp om å se noen store bølger. Men sjøen var nesten helt stille. 20141006_155215Det var likevel spor av både denne og tidligere tyfoner på stranden. Masse drivved og trær.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fant også mye store og små skjell som hadde blitt skylt opp på stranda i løpet av natten. Ser ut som det ene skjellet prøver å søke tilflukt i det store..OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAGud overrasker meg stadig med hans timing og sans for detaljer. På søndag holdt jeg tale i 2 menigheter i område. (Ikke på japansk, Ruth var med og tolket). Jeg snakket noe om hvor viktige vi er for Gud og at vi er viktige mennesker rundt oss og hvordan vi kan bety noe ved å bare gjøre små ting. Ofte kan jeg være litt i tvil om det jeg sier er det Gud egenlig vil jeg skal si. Flere kom bort etterpå og sa de hadde blitt berørt og at de den siste tiden hadde opplevd å blitt minnet på det jeg snakket om. I dag las jeg i andaktsboka mi det jeg egentlig skulle ha lest på søndag, men pga litt dårlig tid så rakk jeg det ikke da. OG det handla om akkurat det jeg hadde snakka om på søndag! Tilfeldig? Nei, for meg ble det enda en bekreftelse at det var det Gud ville jeg skulle si..

Skolen er i gang igjen for fullt. Hvordan det går er ikke så lett å si enda, undervisningen er ganske anderledes enn tidligere og er ikke tilpasset akkuratt mitt nivå. Skjønner en del også er det en del jeg ikke skjønner, så har noe å strekke meg etter. Det er fort å sammenligne meg med de andre og få en følelse at de er mye flinkere. Selv om det er vanskelig er det likevell stadig lyspunkter. Heldigvis har jeg ikke noen eksamenskrav jeg må klare, så jeg prøver å ta det i mitt tempo og lære så mye jeg kan!

Det er ofte ganske disig her i Japan. Er ikke helt sikker på grunnen, mulig pga fuktighet og noe forrurensning. For et par uker da det var ganske klart dro jeg til fjellene jeg kan se fra leiligheten min for å se på utsikten og solnedgangen. Under ser dere utsikten mot Hisai og deler av Tsu. De store rød og hvite «firkantene» en ser ute ved sjøen er skipsverk hvor de blant annet bygger skip for norske firmaer. Ca midt i bilde og litt til venstre kan en se blokka hvor jeg bor, litt lang brunorange bygning. Klarte ikke å se blokka med det blåtte øyne,(mulig jeg så litt feil) men med god zoom på kameraet fant jeg blokka på bildet!OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå fjellene er det flere vindmølleparker. Veldig store når en kommer på nært hold. OLYMPUS DIGITAL CAMERA20140922_155911Det finnes også turstier fra toppen og nedover mot landsbyer og steder med varmekilder. Under ser dere «inngangen» til en av stiene, ikke så fristende å skulle gå ned i skogen alene..OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanskelig å ta bilde av solnedgangen uten master som er i veien..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På vei nedover igjen kjørte jeg forbi et annet utsiktspunkt med en stor park med masse benker. Perfekt pikniksted!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHisai by night 755 m.o.h.OLYMPUS DIGITAL CAMERATil slutt: For et par uker siden skulle jeg prøve noe tøy i en klesbutikk. Blir vist til et prøverom av en av de butikkansatte. I det jeg går inn får det som er på bildet under. En slags tøypose eller lomme. 20141006_185414Tok høflig i mot, men hadde ingen idé om hva jeg skulle bruke den til så jeg puttet den bare i veska. Neste gang jeg var i kirka spurte jeg noen der hva jeg skulle ha brukt den til. De forklarer at det er en hette som en skal ha over ansikte/håret for å beskytte tøyet mot å få sminke på seg. Ganske smart:-)20141006_185214OLYMPUS DIGITAL CAMERAHa en velsignet uke!

2 responses to “Tyfonvarsel og fantastisk utsikt

  1. Tilbaketråkk: Tyfonvarsel og fantastisk utsikt - Japan for Jesus!·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s