Nagoya

Det har vært ganske stille fra meg en stund nå. Det er mye som har skjedd siden sist, så her kommer et lite livstegn og løfter om at de skal komme litt oftere framover. Som mange kanskje har fått med seg så har jeg og resten av Frikirke misjonærene flyttet til Nagoya. Jeg flyttet for nesten en måned siden og et par uker etterpå kom også de andre. Etter noen uker fra hverandre var det fint å være samlet igjen. Vi er alle takknemlige for all forbønn vi har fått i denne tiden i prossessen mot å skulle flytte. Vi opplever at Gud virkelig har sørget for at vi har fått gode hus og leilighet hvor vi vil trives og som er i nærheten av hverandre. Det er fantastisk å bo bare 10-20 minutters kjøretur fra hverandre. Godt å bo nærme, samtidig som vi har hvert vårt nabolag. Vi kjenner at Gud har ledet oss hit, og nå ser vi framover med glede og forventing på hva Gud har planlagt for oss her i Nagoya. Japans tredje største by med rundt 2 millioner mennesker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er godt å være på plass og ha bodd seg inn litt i ny leilighet. Det er slitsomt å flytte med alt det innebærer. Pakkingen tar aldri slutt.. og en ser hvor mange ting en faktisk har. Jeg kom til Japan for 1 1/2 år siden med 6 esker og 1 koffert. Når jeg flyttet nå var det ca 30 esker!?! I tillegg til alle møblene… OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyttebyrået var nøye med å pakke inn alle tingene mine godt slik at ingenting skulle bli ødelagt i transporten til Nagoya. Her er det Ikea lampen min som blir polstret.. 20150303_163138Første natt i ny leilighet ble tilbragt på en madrass i stua. Alle tingene mine kom morgenen etterpå. Denne natten opplevde jeg jordskjelv for første gang. Det har vært noen små jordskjelv mens jeg har bodd i Japan, men jeg har ikke merket dem. Så dette var første gangen jeg faktisk kjente et. Det hadde styrke 2, så jeg var ikke i tvil om hva som skjedde. Det varte ikke så lenge. Jeg var egentlig takknemlig for at det skjedde før jeg hadde fått alle tingene mine på plass, så «slapp» jeg å høre klirringen av glass og tallerkner. Ble ikke direkte redd, men selvfølgelig så blir en litt preget. Klarte heldigvis å sove godt resten av natta og var klar for å ta imot flyttelasset morgenen etter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter noen dager og uker er alle eskene pakket ut av! Og nå ser stua og kjøkkenet sånn ut. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå som jeg og snart de andre har pakket ut, bruker vi tiden på å blir kjent med Nagoya og begynne å bygge relasjoner. Vi begynner alle å få noen kontakter, og muligheter til å dele evangeliet. Jeg skal i tillegg fortsette japanskstudiene mine fram til sommeren. Jeg har søkt på et sommerkurs som begynner i juni på et universitet som ligger ikke så langt unna der jeg bor. Får svar om jeg har kommet inn i slutten av april. Fram mot juni blir det selvstudier, så da gjelder det å finne fram selvdisiplinen for å komme gjennom det jeg har planlagt.

Vi er midt inni i den «stille uka». Det er lite her i Japan som minner meg om at det er påske, men alle Facebook statusene om ferie, påskefjell og kvikklunsj hjelper meg å huske hvilken høytid vi er på vei inn i. Påska blir på mange måter anderledes i år på nytt sted, men uansett omstedigheter så er budskapet om hvordan Jesus valgte å dø for oss og tre dager senere vinne over døden det samme. Med diverse besøk i påskeuka blir vi en stor gjeng som skal feire sammen i løpet av påskehelga.

Kirsebærblomstringen er i gang for fullt nå. Et par dager da det var flott vårvær dro vi på Hanami, dvs piknik under kirsebærtrærne. Den lille uka hvor kiresbærtrærne blomstrer, er det masse mennesker som samler seg i parker for å nyte det fine været og blomstene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA20150331_145726
Til slutt; Jeg er takknemlig for å ha en Gud som kjenner meg og vet hva jeg trenger. Der jeg bodde før savnet jeg å ha et turområde eller skog i nærheten for å gå tur. Her, nesten midt i Nagoya bor jeg 200 meter opp en bakke og 80 trappetrinn fra inngangen til et stort turområde med masse stier og veier. Så der vil nok folk se meg mye framover både gående og joggende. Det er godt for en landsens jente å ha et sted å kunne nyte stillheten og høre fulgesang hvis storbylivet og folkemengden blir litt mye. Hver gang jeg går her så takker jeg Gud for dette stedet!

20150325_171449OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker dere alle en fredfylt påske!

Han er oppstanden! Ja, Han er sannelig oppstanden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s