Misjonærlivet

Det er 2 måneder siden jeg kom tilbake til Japan etter ferie i Norge. Språkstudier på fulltid er over og jeg prøver å finne min plass som misjonær. Syns ikke det er bare lett. Hva er jobb og ikke jobb? Går det i det hele tatt ann å skille det og er det mulig å telle timer? Noen ganger føler jeg at jeg gjør veldig lite, mens andre dager er fulle. Å bruke tid med venner er det fritid eller jobb? Deler jo liv og går noen ganger et stykke vei med dem i troa og det er jo det jobben min handler om. Så et par måneder med fundering og bekreftelse fra de andre rundt meg, så har jeg kommet mer og mer fram til at å være misjonær handler kanskje ikke først og fremst om alt en gjør eller ikke gjør, men å være tilstede. Være et lys i mørket; i nabolaget, på butikken, i byen osv. Og da har en på en måte aldri fri, men samtidig gir det litt hvile fordi jeg trenger ikke å stresse med å hele tiden måtte gjøre noe eller å definere hva som er jobb eller ikke. Har de siste ukene skjønt mer og mer at ved å ha vært her i Japan nå litt over to år, så har det betydd en forskjell i noens liv. Fra å være på vei bort fra tro og Jesus til å ha kommet tilbake til troen og relasjonen til Jesus. Jeg har nødvendigvis ikke gjort så veldig mye, men jeg har vært her. Også handler det om tid og tålmodighet. Jeg kan ikke forvente at alt er på plass etter 2 måneder. Mange japanere trenger å se at jeg her her, ikke bare for noen uker eller måneder, men for år og da nærmer de seg. Jeg kjenner også for min egen del at å bruke tid med Jesus og lese i bibelen blir viktigere og viktigere for meg. Da kan Jesus skinne gjennom meg! Dette ble litt tankefullt, men syns det har vært vanskelig å svare på spørsmål «hvordan går det med jobben», siden jobben min er livet mitt og det betyr ikke alltid at jeg har gjort så mye, men at jeg er.

Men selvfølgelig så skjer det jo ting. Høsten er favoritt årsiden min her i Japan, luftfuktigheten er borte, det kan være rundt 20 grader ute i sola. Trenger ikke jakke, bare en litt tykk grenser eller cardigan. Og høstfargene begynner nå å komme mer og mer. Det er utrolig fint!

Noen eksempler fra steder i nærheten av megOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Matutdeling. 2 lørdager i måneden er det noen misjonærer som har matutdeling for hjemløse her i Nagoya. Tre ganger har Ingebjørg, Nathan og jeg vært med og hjulpet til. De andre misjonærene har ansvaret, men de er veldig glade for hjelp. Det har vært veldig fint å være med på. I det vanlige bybildet ser man lite til hjemløse her i Nagoya, men de finnes også her som i de fleste andre byer og steder i verden. Alle får utdelt en pose mat og en obento(japansk niste) og det viktigste er at de får høre om Jesus!

Klargjøring av matposer med studenter fra en kristen internasjonal skole

Klargjøring av matposer med studenter fra en kristen internasjonal skole

Andakt og sang

Andakt og sang

Her kommer noen flere bildeglimt fra den siste tiden:

Pumkinparty med studenter hos Ingebjørg og Nathan

Pumkinparty med studenter hos Ingebjørg og Nathan

Worshiptime hos Topland med misjonærer og andre som vil komme

Worshiptime hos Topland med misjonærer og andre som vil komme

Konsert med kor fra Korea

Konsert med kor fra Korea

Kvalitetstid med god venninne

Kvalitetstid med god venninne

1446964542095

Besøk på et nordisk salgsmarked! Norge ble markedsført med blant annet «skrik»

Pizzabaking hos meg

Pizzabaking hos meg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyrverkeri på minifestival langt inne på landet

Fyrverkeri på minifestival langt inne på landet

Såpebobler

Såpebobler

Perlemuseum

Perlemuseum

Kveldsmøte på gospelkor konferanse. Det var liv!!

Kveldsmøte på gospelkor konferanse. Det var liv!!

20151025_115221

Besøk hos gode venner med masse utrolig god kinesisk mat!

Begynner å trives godt her i Nagoya som storbyjente. Det er masse av ting å utforske. Etter at jeg hadde vært på matutdelingen for de hjemløse sist gang, gikk jeg en tur for å utforske storbyen. Noen bilder fra kveldsturen min i Nagoya.

Nagoya TV tower og Oasis

Nagoya TV tower og Oasis, et kjøpesenter med tak av glass som en kan gå på og har et stort vann i midten. 

Julelys

Julelys

Julelys i Nagoya

Julelys i Nagoya

Nagoya TV tower

Nagoya TV tower

Dette ble mange glimt i ukronologisk rekkefølge fra de siste par månedene. Har planer om litt oftere oppdateringer i tiden framover…

Uka som kommer blir travel og spennede med besøk fra Norge og konferanse med over 500 voksne og barn i nærheten av Mt.Fuji. Gleder meg!

Guds fred!

3 responses to “Misjonærlivet

  1. Tilbaketråkk: Misjonærlivet - Japan for Jesus!·

  2. Hei Marianne!

    Det var noen fine refleksjoner over misjonærlivet etter språkskole. Tror du har fått en god forståelse for hva som er viktig. Ellers synes jeg dere er i gang med veldig mye spennende, både den ene og den andre i teamet. Spennende å følge,og vi husker på dere i menigheten og hjemme i bønn.

    Hjertelig hilsen Gunn

    PS! Og så mange nydelige bilder!!!

  3. Enig med Gunn. Det viktigste er å være til stede. Ef. 2.10. Og Ef. 3.20. Har aldri tenkt på at det finnes hjemløse også i Japan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s