Valentines day og morsdag

Det er Valentines day og i Norge er det i tillegg morsdag. Jeg innrømmer gladelig at jeg ikke er overbegeistret for Valentines day, men benytter meg heller av at det er morsdag til å si gratulerer med morsdagen til alle flotte mødre i Norge. Spesielt til min kjære mamma som er en utrolig viktig støttespiller i livet mitt selv om vi har en halv verden mellom oss til daglig..

Selv om jeg ikke er overbegeistret Valentines day, så vil jeg jeg likevel skrive litt om denne dagen fordi Japanere liker å gjøre sin egen vri på det meste av ting, tradisjoner og mat som er importert og Valentines day er intet unntak. Mine assosiasjoner til denne dagen er romantisk middag, store ord, roser, gaver og at gutten har det største ansvaret og forventningspresset.  Mens her i Japan handler det om sjokolade og det er jenta som gir til guttene. Jeg skriver guttene i flertall fordi det er ikke bare til kjæresten, den du er interessert i eller mannen din du gir til. Det finnes flere kategorier for hvem en gir sjokolade til. Først er det de du gir til fordi en faktisk er glad i vedkommende og har lyst til å gi noe, det skal være fin sjokolade og aller helst noe hjemmelaget. Butikkene er fulle av «gjør det selv kit» i tillegg til enorme mengder sjokolade i alle varianter og prisklasser. I tillegg må en gi til de mannlige kollegaene på jobb og der er det to kategorier. De du må gi til, men som en syns det er greit å gi til og de på jobben du må gi til av ren plikt. Hvis man ikke gjør det blir det visstnok dårlig stemning. Las et sted at hvis Valentines day kommer på en søndag(hvor kontorer ol er stengt) slipper en å gi til kollegane sine, lurer på om de selger mindre sjokolade i år enn til vanlig? Angivelig selges det sjokolade for over 4 milliarder norske kroner før Valentines day her i Japan. I tillegg til et stort antall gutter, så kan en også gi sjokolade til venninner og til seg selv, fordi en fortjener det. Guttene tror kanskje de slipper unna?? Nei, det gjør de ikke, for 14. mars så er det White day, en japansk oppfinnelse. Da er det guttene sin tur og de gi tilbake sjokolade til de jentene som de selv fikk sjokolade fra. Gjerne av 2-3 ganger verdien av det du fikk av jenta!!

Jeg har ikke gitt noe sjokolade til noen, men har likevel blitt litt feiring. Har vært med å steke store mengder vafler- vaffelhjerter i løpet av helga. Først på lørdag, da hadde vi misjonærene  evangeliserings «Valentines party» og på søndag hjalp jeg til med å steke vafler i en lokal kirke som hadde «Valentines party». Vi flytter fokuset fra sjokolade og romantikk til Guds ultimate kjærlighet og kjærlighetsoffer til oss!

thumb_P2136732_1024

Valentines party på lørdag

thumb_P2146794_1024

Noe sjokolade ble det likevel, fant ut jeg skulle benytte anledningen til å lage oreokuler til Valentines partyet på lørdagen

I begynnelsen av uka hadde jeg bibelstudier med 3 studenter som har kommet flere ganger til studentsamlingene som vi har. Spennende og veldig fint å få dele troa mi og sammen kunne lese i bibelen og snakke om hva som står. Språk kan være en utfordring og det kan være frustrerende å ikke klare å få sagt det jeg egentlig vil. Men det handler ikke om store og fine ord, men om hjerte og hvem som bor der.

Tidligere denne uka gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Sammen med Topland familien, og et par japanske venner brant vi bål! Ei av de japanske hadde en grill/bålpanne som vi hadde bål i. Jeg fant fram speiderkniven min, banan, eple og sjokolade til å lage banansplitt og himmelsk eple på skikkelig speidervis! Det er få ting som slår en flott vinter/vårdag, bål, fine folk og mat på bål. Kjenner dette er noe jeg må gjøre oftere og en bålpanne står høyt på ønskelista mi nå (er ikke så greit å brenne bål rett på bakken mange steder her). Men kanskje ikke like populært å reise med t-banen i bålluktende tøy etterpå..

thumb_P2116711_1024

Bålkos

Jeg har sikkert sagt det før, men sier det igjen våren er en fantastisk tid her i Japan. Den har så smått begynt med noen plommetrær som har begynt å blomstre og det har vært noen fantastiske dager med sol og deilig temperatur ute. I dag tidlig var det likevel unormalt varmt med nærmere 20 grader. Da var ullsokker i det varmeste laget..

20160207_151932

2 responses to “Valentines day og morsdag

  1. Takk for koselig hilsen! God hilsen tilbake til deg! Heldig er du som har vår😎 Her er sol og 6minus! Av med ullsokkene og nyt varmen!😀

  2. Tilbaketråkk: Valentines day og morsdag – Japan for Jesus·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s