Teambesøk, misjonærkonferanse og kirsebærblomstring

De siste ukene har vært innholdsrike! I påsken fikk vi misjonærene i Nagoya besøk at et team fra Norge som ble sendt som en del av feiringen av 100 års jubileet til Frikirkens misjonsarbeid. 10 deltakere og 2 ledere kom til Nagoya! Hovedfokuset deres var å evangelisere og fortelle om Jesus til de menneskene som de møtte i løpet av de 10 dagene som de var her. Mange ble berørt av Jesus, fikk oppleve Hans kraft og helbredelse, fred og kjærlighet. Mange av teamdeltakerene fikk dele vitnesbyrdene sine og det berørte japanerne hvordan Gud har virket i livene til ungdommene fra Norge. Utrolig inspirerende med besøk. Det blir en vitamininnsprøyting for meg og resten av misjonærteamet. Selv om det kan være intenst og litt slitsomt med besøk så sitter jeg igjen med en utrolig positiv opplevelse og det er et privilegium at få bli kjent med flotte ungdom som har lyst til å være med å spre Guds ord. Nye kontakter ble etablert og en får en ny giv til å fortsette arbeidet. Hadde et flott møte i dag med ei som teamet møtte på flyet på vei hjem til Norge, gleder meg til å se hvor veien videre mot tro går for denne damen.

Litt bilder fra 10 flotte dager!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamet samlet på Sharehouse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piknik sammen med noen japanske jenter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matutdeling for hjemløse. Japansk suppe blir delt ut i tillegg til japansk matpakke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utdeling av obento/»matpakke»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Møte med sang, vitnesbyrd og andakt fra teamet

Evangeliseringsparty hos Mikalesen

Evangeliseringsparty hos Ingebjørg og Nathan

Forbønnstid på evangelsierings party nr 2 på Sharehouse

Evangeliseringsparty på Sharehouse. Forbønnstund.

 

Vi hadde også en dag i Kyoto hvor vi blant annet så et minnesmerke for 52 martyrer som døde i 1619. Kristenforfølgelsen har vært stor i Japan og det har vært sterkt å lese historiene til mennesker som var villig å dø for troen sin som forberedelser til turen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minnesmerke ved elva hvor de kristne døde

Vi dro til tempelet Kiyomizy-dera hvor det er en kilde som det sies kan gi evig liv. Mange sto i kø for å drikke vannet. Bønnen er at de skal få møte Jesus som er den virkelig kilden til evig liv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiyomizu-dera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kilde til evig liv

Vi besøkte også et bittelite museum om forfølgelsen av kristne i Nagoya. Museumet er inne i et buddhistisk tempel som ligger på stede hvor kristne med henrettet i Nagoya. Noen har samlet gjenstander fra hele Japan som har hatt hemmelige symboler på for å vise at de var kristne. En grunn til at de har disse kristne gjenstandene i dette buddhistiske templet er for å be om unnskylding for alle de kristne som  ble martyrer på grunn av troen sin på Jesus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I utgangspunktet ser det ut som en lite hyggelig gud, men gjemt er boksavne J U S som er for Jesus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristne fikk mulighet til å frasi seg troen sin og unngå å bli henrettet ved å tråkke på bildet av Jesus. De som ikke ville fornekte Jesus tråkket over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tradisjonell japansk lykt. En kan se antydning til formen på et kors på den nedre delen av lykten

Siste dagen teamet var her på 1.påskedag fikk vi med oss dåp av to menn som misjonærene har vært med å ledet til tro. De ble døpt i en lokal kirke i nærheten av Ingebjørg og Nathan. Det var utrolig flott og rørende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klare for dåp

Bare et par dager etter teamet hadde dratt dro vi misjonærene på misjonærkonferanse sammen med NLM misjonærene. Alle 8 fra Nagoya fikk plass i en bil og vi dro av gårde til Hiruzen biblecamp nordvest for Kobe. 6-7 timer inkludert noen stopp tok turen. Det var veldig fine dager med felleskap og god undervisning om blant annet hvordan vi kan nå unge japanere med evangeliet gjennom bruk av media, «online connections, offline relationships». En dag dro vi til blant annet en kinesisk hage hvor det var veldig spennende med store karpefisk en kunne gi mat til. På stedet hadde de automater hvor de solgte fiskemat. Gøy for både store og små.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mating av karpefisk

Kirsebærblomstringen var i full blomst noen steder da vi var på misjonærkonferansen og en kveld dro vi til en park med masse kirsebærtrær og lykter som hang mellom trærne. Utrolig flott. Vanskelig å fange hvor fint det var på bilder, men her tapre noen forsøk. Ellers ble det lite bilder fra konferansen..

Nå er det en uke siden vi kom hjem fra konferanse. Godt å komme tilbake til mer hverdag igjen. Har hatt flere fine møter denne uka med mennesker som er på vei mot tro eller som ønsker å vokse videre i troen sin. På slutten av uka var det «March for Jesus» i Nagoya sentrum. En dag hvor mange kristne i Nagoya samles for lovsang, apell og høydepunktet er at vi går i tog gjennom den travleste handlegata i Nagoya. Skikkelig 17.stemning! Var der i fjor også, da hadde vi akkurat flyttet til Nagoya og alt var helt nytt for oss alle. Husker hvordan vi styrte litt med å finne ut hvor vi skulle møtes. Det er utrolig å tenke på alt som har skjedd på et år. Alle nye kontakter, vennskap og mennesker som har fått møte Jesus. Nå er Nagoya hjem og jeg kjenner at det er fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

March for Jesus

20160409_132230_resized

Tog gjennom Nagoyas gater

Nå er kirsebærblomstringen på hell. Vi håpet at teamet skulle få med seg full blomstring, men det ble plutselig lit kjøligere og da blomstret det ikke like fort som vi hadde håpet. Mens vi var på konferanse ble det full blomstring i Nagoya og en dag tok jeg meg en liten gåtur i parken i nærheten av meg for å nyte synet før regnet og vind kom og blåser alt vekk.

Veldig snart drar jeg et par uker til Norge for å få med noen familiebegivenheter. Bryllup til lillebror og dåp til 2 små nieser som ble født like før jul og som jeg enda ikke har møtt. Gleder meg veldig til å møte nye familiemedlemmer og til dager sammen med familie og venner!

One response to “Teambesøk, misjonærkonferanse og kirsebærblomstring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s