Snart høst..

Det er på tide med en oppdatering og noen hverdagsglimt. Det har bikket oktober, fremdeles er det varmt ute og stort sett shorts- og t-skjortevær. Deilig med en forlenget sommer, tempratueren har ikke gått under 20 grader enda. Men nå nærmer høsten seg og temperaturen synker og må innrømme at jeg ser fram til at det blir litt kjøligere. Fantastisk å kjenne frisk luft på morgenen når jeg går ut med søpla. Det har vært en fuktig september med mye regn og det er slitsomt med 80-90% luftfuktighet. Selv om det nødvendigvis ikke er så veldig varmt så føler jeg meg konstant klam og  rar i kroppen. Noen ganger så tror jeg det er kjøligere enn det er og drar på meg langbukser og langarmet topp, angrer like mye hver gang…

Det har vært med litt blandende følelser å komme tilbake til Japan. Hadde en lang og fin sommer i Norge med familie og venner. Da rekker jeg å blir godt vant til å ha de nærmeste nærme. Når jeg da kommer tilbake til Japan så vet jeg mer hva jeg går glipp av i Norge og det kan kjennes litt sårt. Men så går ukene og livet i Norge blir litt fjerner og livet i Japan kommer mer på plass og jeg kjenner at det er veldig fint å være her også.

Etter nesten 2 1/2 måned fravær var jeg litt spent på hvordan leiligheten så ut, heldigvis så alt fint ut. Hagen derimot hadde blitt en jungel! Fullstendig overgrodd. Var ikke så gira på å gjøre noe med det pga varmen, men etter et par uker hadde jeg besøk av ei venninne og sammen fikk vi renska opp. Vi dro på et hagesenter og kjøpte kunstgress(!!) for at det skulle være mest mulig vedlikeholdsfritt og etterhvert har jeg kjøpt meg planter og grønnsaksplanter. Ertepeis, kålhode, vårløk, løk og hvitløk, så får tiden vise hvordan det blir. Det går fint å dyrke grønnsaker på høsten siden det er varmt en stund til og at det ikke blir minusgrader på vinteren.

20160911_133713

Jungelen

1473689391695

Underveis

20160924_144730

Ferdig hage!

Fikk oppleve japansk effektiv turisme for noen dager siden. Var med et par venninner på guidet busstur til to kjente steder i nabofylket til Aichi. Først var det 3 timers busstur til første turiststed, Shiakawa-go. Det er en liten landsby med veldig spesielle hus som står på UNESCOs verdensarv liste! Først var det 50 minutter lunsj, før vi kjørte til selve landsbyen. Der fikk vi 80 minutter til å se oss om. I husene er det visstnok ikke brukt noen spiker. Det huset vi var inni ble bygd i 1890 og det tok 3 år å bygge det.Alt var surret sammen med tau på skikkelig speidervis, men det var ikke noen vinglete speiderbygg som det noen ganger blir, men et 5 etasjer høyt, solid hus bare av stokker og tau. Utrolig fasinerende og flott. Deretter kjørte vi til et utsiktspunkt hvor vi kunne se landsbyen, der hadde vi 20 minutter til å ta de bildene vi ville. Så var det en time til i buss til en by med en gammel bydel som vi skulle besøke. Der hadde vi 70 minutter før det var 3 timer i buss hjem igjen til Nagoya. Effektivt og gøy!

20160928_111117

Utfordring å spise fisk med masse bein med pinner.. men det var veldig godt!

 

20160928_130128-1

Klar for å jobbe i risåkeren!

20160928_132724-1

Shirakawa-go

20160928_133056.jpg

Mye er effektivt her i Japan, men ikke alt. For eksempel å kjøpe mobil, da må en nærmest sette av en ettermiddag. Det var på tide å bytte ut min gamle telefon og skulle kjøpe telefon i samme mobilselskap, men måtte bytte abonnement. Vi satt i minst 2 timer med en selger før kjøpet var komplett. Da kjøpet var gjort fikk jeg et gavekort og kunne velge mellom øl(!) eller ris som gave i tillegg. Valgte risen som jeg ga til Topland familien!  Hvorfor det tar så lang tid det skjønner jeg ikke helt.Veldig kontrast til da jeg byttet abonnent i Norge. Har et norsk sim-kort og har kontantkort når jeg ikke er i Norge som jeg bytter til et annet abonnement på internett når jeg kommer til Norge. Noen få tastetrykk så er det gjort. Da jeg dro fra Norge ringte jeg inn til Telenor da jeg nesten var på vei inn i flyet på Gardemoen og ba de bytte om til kontantkort igjen også ble det gjort med en gang.

20160912_175447

Mobilkjøpgave!

Hverdagslivet og høstsemesteret er godt igang igjen med studentkvelder, bibelstudiegruppe, relasjonsbygging, matutdeling for hjemløse, universitetsbesøk++. Så handler alt i grunnen om å prøve å være et vitne for Jesus der jeg er.

Gleder meg til en spennende høst. Blant annet kommer et team fra Bibelskolen i Grimstad som skal være her i 4,5 måned. Jeg skal være mentor for dem, så da blir en del av mine arbeidsoppgaver å følge dem opp. Spennende!

Gud velsigne deg!

 

 

3 responses to “Snart høst..

  1. Kjære Marianne!

    Har ment å sende noen ord lenge. Nå fikk jeg denne fine oppdateringen og ser mitt snitt. Vil takke deg for veldig fin misjonssøndag den 21.08 i Skien frikirke. Oppdaget sent at jeg hadde lovet å passe min 2-årige nevø( ja, nevø!!!) i fire dager, inkl den helgen. Han er tilfeldigvis en engel, så jeg fant det peneste som fulgte med i sakene hans og utstyrte oss for misjonsfgudstjeneste. Han satt så rolig og spiste boller og tok inn det han så. Da han måtte opp av vognen, ville han gjerne kaste litt søppel etter bollespisingen, og vi gikk til ei bøtte lengst nede ved diakonbordet, 2 ganger, og kastet søppel.Han var fornøyd med det. Jeg fikk høre hele talen din. Det var så gripende! Vimåtte går før middagen, men overlykkelig over å ha fått med jubileumsgudstjenesten, trillet vi hjem før siste sang,

    VELDIG TAKKNEMLIG!

    Vi l ønske deg til lykke med hagen, og selvsagt med alt som tilenhver tid står på programmet. Det blir et spennende opphold for de elevene fra Grimstad, og mye ansvar og utfordringer for deg. Vil tro det oppleves veldig meningsfullt. Lykke til, og jeg skal be for denne tiden.

    Hertelig hilsen Gunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s