Hjem til jul

Snart jul. I år blir det annerledes, for første gang på 5 år skal jeg ferie jul i Norge. Gleder meg og samtidig så har det ikke helt gått opp for meg selv om jeg sitter på flyplassen og venter på første av 3 flyvninger. Blir rart å være i Norge på en annen tid av året. Men gleder meg veldig til å feire sammen med familien og treffe igjen gode venner. Håper det blir litt hvit jul, men ser ut som snøen holder på å smelte..

I hverdagen i Japan trenger jeg ikke å dra så langt for å få litt norsk eller nordisk følelse. Nagoya og Japan blir «nordicifisert». Nordic style er et begrep, i en butikk nå før jul reklamerte de for Nordic Christmas. Og med Ikea, Søstrene Grene og Flying Tiger, Børnelund butikker ikke alt for langt unna kan jeg få en dose Norge»ish» når jeg måtte trenge det. Kjøpte papirstrimler til å lage papirstjerner på en nyåpnet Søstrene Grene butikk 20 minutter fra meg. Jeg leser instruksjonen mens jeg bretter og det går en stund før det går opp for meg at det står bare på dansk/norsk. Ingen oversettelse, så Japanere har en utfordring å skjønne instruksjonen.

20171213_002140.jpg

20171207_002900.jpg

Ellers kan man få tak i Stressless, Voss vann, Stokke stol, ullpledd fra Røros eller gå på kafé  som heter Oslo coffee  eller Nordic café . Begge stedene preget av interiør fra Norge og Skandinavia. For en stund siden var jeg på Uglekafé  og dere hadde de en Hubro som heter Oslo siden de finnes i Norge.

20171217_134215.jpg

Uglekafe, et veldig fascinerende konsept som er ganske så populært. Men kjenner jeg er litt ambivalent til det. Gøy å se uglene på nært hold, men syns det heller skulle få være ute i skogen å fly fritt. Finnnes flere kafeer hvor man kan se, klappe og holde ugler. Man betaler per time og drikke er inkludert. Mine kollegaers døtre hadde veldig lyst å dra og spurte om jeg kunne bli med og da kan jeg ikke si nei. Fint å ha en unnskyldning til å gjøre ting jeg ikke ville gjort alene.20171116_17050720171116_17043620171107_17172020171107_170921

Jeg var to forskjellige steder. Den ene kunne man klappe uglene så mye en ville og spørre om å holde flere forskjellige. Jeg holdt 2 kg tunge Hubroen Oslo. Ganske tungt når man må holde armen rett ut. Det andre stede kunne man se på og ta bilder og når man hadde betalt etter en time så kunne man velge seg ut en å holde og klappe. Kanskje bedre for uglene med siste alternativet?! Uglene er festet med tau fra beina til en stolpe de sitter på.

Har allerede feiret en del jul i Japan. De siste årene har vi hatt tradisjon med å ha julegrøt hos meg på julaften formiddag. Siden jeg ikke er i Japan i jula ble det julegrøt tirsdagen før jul. Vi så 3 nøtter til Askepott, hadde grøt med mandel og marsipangris, men mandelen forsvant på mystisk vis. Trodde jeg hadde fått den, syns jeg så den i min tallerken, men lurer på om jeg forvekslet mandelen med en rosin jeg hadde på grøten og spiste den opp! Ingen bevis, ingen marsipangris.  Så da måtte vi finne på en annen løsning, tok en mandel i en muffins med glasur og glattet over hullet. Grisen fikk sin heldige eier til slutt! Og det ble ikke meg.

20171219_165056.jpg

20171219_181933.jpg

Som sagt skal jeg til Norge eller hjem til jul, men hvor er egentlig hjem når det er like naturlig å si hjem til Norge som hjem når jeg skal tilbake til Japan? Istedenfor å dvele for mye på det tenker jeg at mitt egentlig hjem er ikke her på jorda, men jeg er på gjennomreise til mitt hjem i himmelen hvor Jesus har gjort i stand et rom for meg. Men mens jeg er her på jorda vil jeg glede meg over at jeg har flere steder jeg kaller hjem og hvor jeg har mennesker jeg er glad i uansett hvor jeg er.

Ønsker dere alle en flott julefeiring sammmen med mennesker dere er glad i! Ta vare på hverandre og husk julens fantastisk budskap om at Gud ble menneske!

2 responses to “Hjem til jul

  1. Hei Marianne!

    Tusen takk for brev(er)! Tenk nå er du hjemme og skal feire jul med familien. Men du så gøy det var med alle bildene fra førjulsfeiringen i Japan! Det er tydelig at alle hadde det fortreffelig! Så må du a det kjempefint!

    GOD JUL!

    Hilsen Gunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s